SAKUPLJAJU NOVAC ZA HDZ KANAL: Uz račune za struju po jednu marku će izdvajati za RTV HB

Gostujući u centralnom dnevniku ove kuće, povodom proslave dvije godine od početka rada, Karačić je istaknula kako ne bi trebali biti u ''prazničnom raspoloženju, obzirom da u su ovo vrijeme rada već trebali preći iz eksperimentalne faze...'' 

  • Društvo

  • 02. Jul. 2021  

  • 3

'Nisu svi mediji na marginama, mi smo na izvjestan način na marginama zato što smo javni, a nismo dovoljno javni'', rekla je to Slavica Karačić, direktorica RTV Herceg-Bosne komentirajući stanje u kojem se ova kuća nalazi i problem finansiranja medijskih kuća.

Naime, gostujući u centralnom dnevniku ove kuće, povodom proslave dvije godine od početka rada, Karačić je istakla kako ne bi trebali biti u ''prazničnom raspoloženju, s obzirom na to da u su ovo vrijeme rada već trebali preći iz eksperimentalne u konkretnu fazu rada'', prenio je Bljesak.info.

''Mi smo javni po svom karakteru, jer su nam vlasnici javne ustanove, općine, gradovi, županije s hrvatskim predznakom. U tom kontekstu smo javni, u tom kontekstu smo javni i kod našeg regulatora koja nas u svojoj klasifikaciji tretira kao javne. No, nismo dovoljno javni da bi mogli živjeti od nazovimo primarnog izvora finansiranja kako javne televizije žive, a to su RTV takse ili slični parafiskalni nameti'', rekla je Karačić.

Prije par dana potpisan je i ugovor s Elektroprivredom HZHB čiji će korisnici moći izdvojiti 1 KM za ovu kuću.

''To je jedna lijepa priča koju smo zamislili kako bi dali priliku svim našim gledaocima za aktivno učešće u radu RTV Herceg-Bosne. Potpisali smo sporazum s ovim javnim preduzećem iz jedinstvenog razloga, a to je da bi oni mogli uz svoj račun staviti 1 KM kao izdvojenu stavku na svom računu koja naravno ne ulazi u prihod Elektroprivrede i koja nije ni oporeziva i koja je dobrovoljni prilog koji će moći ukoliko žele svi njihovi korisnici platiti na izdvojeni račun'', objasnila je direktorica ove kuće i dodala kako ne postoje sankcije za nekoga ko ne želi platiti 1 KM.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...