TEŠKE RIJEČI MILORADA DODIKA: “Od sastanka sa PALMEROM ništa ne očekujem, on je diplomata koji odlazi i…”

Prema njegovim riječima, godinama dolaze i pričaju istu priču koja očigledno ne može da uspije.

  • Mini market

  • 03. Jul. 2021  03. Jul. 2021

  • 7

Milorad Dodik, predsjedavajući Predsjedništva Bosne i Hercegovinje, kazao je kako ne očekuje ništa posebno od sastanka sa američkim predstavnikom za Zapadni Balkan Matthewom Palmerom u ponedjeljak, 5. jula, osim da čuje isto ubjeđivanje i njihovu nemoć da bilo šta postignu.

“Očekujem istu priču, isto ubjeđivanje kako nešto zbog velikih ideja treba da uradimo. I istu njihovu nemoć da bilo šta postignu”, rekao je Dodik novinarima na Mrakovici.

Prema njegovim riječima, godinama dolaze i pričaju istu priču koja očigledno ne može da uspije, piše SRNA.

On je ocijenio da je “Palmer diplomata koji odlazi” i da će, koliko mu je poznato, sa sadašnje pozicije ići na neko ambasadorsko mjesto.

Milorad Dodik je dodao da Palmer zastupa SAD i da primarno dolazi da bi pokušali “nešto da urade sa muslimanima i Hrvatima”.

“Mi Srbi smo rekli da nas se izbor članova Predsjedništva iz Federacije BiH ne tiče”, rekao je Dodik. Zaključio je da bu u ovom bh. entitetu kada bi se kandidovao neki Srbin “sigurno bio promuslimanski orijentisan”.

Članovi Predsjedništva BiH Milorad Dodik, Šefik Džaferović i Željko Komšić sastat će se u ponedjeljak, 5. jula, u Sarajevu sa američkim predstavnikom za Zapadni Balkan Matthewu Palmerom, rečeno je u Predsjedništvu BiH.

Prema saznanjima Srne, prvo će biti održan zajednički sastanak Dodika, Džaferovića i Komšića sa Palmerom, a potom i pojedinačno sa svakim članom Predsjedništva.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...