JEZIVI PRIZORI: Nevrijeme pokrenulo klizište u ovoj državi, rijeka blata protutnjala gradom (VIDEO)

Za sada se ne zna kakva je sudbina nestalih ljudi,

  • Svijet

  • 03. Jul. 2021  03. Jul. 2021

  • 0

Tropske kiše pokrenule su veliko kližište jugozapadno od Tokija u kojem je poginulo dvoje ljudi, oko 20 se vodi kao nestalo, a uništeno je najmanje 10 kuća, potvrdile su lokalne vlasti u Atamiju, prefektura Šizuka, navodi se u izveštaju agencije Kjydo.

Za sada se ne zna kakva je sudbina nestalih ljudi, ali vojska Japana pokrenula je danas hitnu spasilačku akciju u Atamiju, javili su dopisnici nacionale mreže NHK, prenosi Reuters.

Zbog situacije u Atamiju, premijer Japana Jošihide Suga sastao se sa ministrom za vanredne situacije, a zbog porasta nivoa lokalnih rijeka nadležni u prefekturi Kanagava, južno od Tokija, naredili su građanima da odmah osiguraju svoju bezbjednost, izdale najviši stepen upozorenja i uputile poziv na evakuaciju.

Meteorološka služba Japana upozorila je javnost na aktiviranje klizišta, poplave i riječne bujice.

Na snimcima iz Japana može se vidjeti kako voda i blato prodiru kroz grad, noseći sve pred sobom.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...