IZETBEGOVIĆ NAKON ZAJEDNIČKOG SASTANKA DELEGACIJA SDA I HDZ-a SA PALMEROM: "Ono što bude spremna opozicija, spremna je i SDA"

Ključni je sastanak koji će danas predstavnici međunarodne zajednice imati s opozicionim strankama i on će dalje usmjeriti stvari.

  • Politika

  • 04. Jul. 2021  04. Jul. 2021

  • 8

Okončan je sastanak delegacija SDA i HDZ-a BiH, predvođenih predsjednicima stranaka Bakirom Izetbegovićem i Draganom Čovićem, sa izaslanikom SAD-a za Zapadni Balkan Matthewom Palmerom.

Podsjećamo, Izetbegović je jutros održao sastanak sa Matthewom Palmerom, da bi nakon toga uslijedio sastanak Dragana Čovića sa Palmerom. Nešto prije 12 sati, Izetbegović se vratio u zgradu Delegacije EU u Sarajevu na zajednički sastanak delegacija SDA i HDZ-a sa američkim izaslanikom Matthewom Palmerom.

U izjavi novinarima nakon sastanka, Izetbegović je ocijenio da je ključni radni ručak koji će danas predstavnici međunarodne zajednice imati s predstavnicima opozicionih stranaka.

Taj će sastanak, smatra lider SDA, dalje usmjeriti stvari kada je u pitanju i Dom naroda FBiH i kada je u pitanju izbor članova Predsjedništva BiH.

- Ono za šta oni budu spremni, sasvim sigurno će biti spremna i SDA da ide u tome smjeru. Potrebna nam je jedna kooperativnost, dobar duh, dobra namjera od svih drugih stranaka koje čine parlamentarnu većinu - potcrtava Izetbegović.

Na pitanje da prokomentariše stav SNSD-a, kazao je da ta politička opcija nije spremna na indirektni izbor.

- Odustali su od tog elementa Aprilskog paketa i to sad čini problem. Traži se asimetrija u izboru članova Predsjedništva. Nema spremnosti ni u SDA, a sumnjam da ima i u drugim strankama da se ide u asimetriju - dodao je Izetbegović.

(Vijesti.ba)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 8

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...