“SVE ĆE OBJASNITI NA SUDU”: Šta će Lukač reći o napadu na Stanivukovića?

Optužnica Lukača tereti da je u decembru 2019. godine u sali Narodne skupštine prijetio i udario poslanika Stanivukovića.

  • Društvo

  • 04. Jul. 2021  

  • 0

Za 17. avgust zakazano je izjašnjenje o krivici ministra unutrašnjih poslova Republike Srpske, Dragana Lukača po optužnici zbog narušavanja bezbjednosti tadašnjeg poslanika Draška Stanivukovića.

Optužnica Lukača tereti da je u decembru 2019. godine u sali Narodne skupštine prijetio i udario poslanika Stanivukovića. Lukač ne želi medijima da govori kako će da se izjasni. Sve će, kako kaže, objasniti na sudu.

Draško Stanivuković kaže da je ohrabrujuće to da je proces pokrenut. Ističe i da je situacija specifična, jer se radi o dva političara.

Ministar Lukač može se na izjašnjavanju izjasniti da nije kriv. U tom slučaju očekuje se suđenje. Može i priznati krivicu i tada će sud zakazati ročište na kojem će biti pročitana presuda. Za krivično djelo za koje se tereti Lukač može se izreći kazna zatvora do dvije godine, maksimalno, piše BN TV.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...