CURE DETALJI AKCIJE SIPA-e U KLINIČKOM CENTRU: Pripadnici Agencije za istrage i zaštitu vrše pretrese na KCUS-u zbog...

Izuzimanje predmeta se vrši pod nadzorom Tužilaštva KS po predmetima koji su formirani ranije.

  • Vijesti

  • 05. Jul. 2021  05. Jul. 2021

  • 0

Inspektori SIPA-e po naredbi Općinskog suda u Sarajevu od jutros vrše pretrese na KCUS-u.

Kako je potvrđeno iz Tužilaštva Kantona Sarajevo, pretresi su u toku zbog navoda koji se dovode u vezu sa više krivičnih djela.

Izuzimanje predmeta se vrši pod nadzorom Tužilaštva KS po predmetima koji su formirani ranije.

Pretresi su vrše, između ostalog, zbog više krivičnih djela kao što su zdravlje uposlenika, nesavjesno liječenje te zloupotreba položaja.

“Radimo po nalogu Opštinskog suda u Sarajevu, u cilju dokumentovanja dokaza radi utvrđivanja teškog krivičnog djela nesavjesnog liječenja i zloupotrebe položaja ili ovlaštenja”, potvrdio je za BHRT glasnogovrnik SIP-e Luka Miladinović.

Uskoro opširnije...

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...