NJEMAČKA NA NOGAMA, ZVIJEZDE SE OPRAŠTAJU OD DRESA REPREZENTACIJE: Nakon ispadanja sa Eura, raspad sistema, otvorene kritike na račun selektora…

Njemačka je ispala u osmini finala Eura od Engleske nakon što je poražena s 2:0.

  • Sport

  • 06. Jul. 2021  

  • 0

Nijemci su bili jedni od favorita za medalju, ali su naišli na kvalitetniju reprezentaciju u prvoj rundi nokaut faze takmičenja.

Joachim Low se tako neslavno oprostio od reprezentacije, a njegovo mjesto zauzeo je bivši trener Bayerna Hansi Flick. Oprostio se i Toni Kroos, a očekuje se da to urade još neki iskusni igrači poput Matsa Hummelsa, Ilkaya Gundogana, ali i Thomasa Mullera.

Ofanzivac Bayerna otvoreno je kritizirao Lowovu taktiku.

"Naša fiksacija da ne primimo gol koristeći kompaktnu i odbrambenu strategiju čekanja razlog je zašto smo podbacili na Euru", rekao je Müller za DW Sports.

Low je koristio taktiku 3-5-2, što nije odgovaralo mnogim igračima, posebno onima iz Bayerna, a svi su mišljenja da je trebalo da se igra s četvoricom u odbrani.

Bayernovi igrači u reprezentaciji Njemačke su bili Manuel Neuer, Niklas Süle, Serge Gnabry, Leon Goretzka, Joshua Kimmich, Thomas Müller i Leroy Sane.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...