O OVOME BRUJI UJEDINJENO KRALJEVSTVO: Pogledajte šta je ugravirano ispod spomenika princezi Dijani...

Kensingtonska palača u kojoj je nekada živjela princeza Diana ima otvorena vrata za široku javnost, a mnogobrojni obožavatelji, koji njezinu smrt nikada nisu prežalili, jedva su dočekali vidjeti novi kip u vrtu palače.

  • Show

  • 06. Jul. 2021  

  • 0

Povodom 60. rođendana pokojne princeze Diane, njezini sinovi, prinčevi William i Harry otkrili su kip posvećen njoj. Ispod princezine statue u vrtu Kensingtonske palače, ugravirani su stihovi pjesme "The Measure of A Man" koja je bila dio memorijala za pokojnu princezu, 2007. godine.

image Foto: Shutterstock

"Ovo je mjerilo vrijednosti žene kao žene, nevezano za njeno rođenje. Nije važno gdje je boravila, već je li imala srce, kako je 'odigrala' ulogu koju joj je Bog namijenio...", stihovi su koji su ispisani ispod kipa. Popularni stihovi obično se čitaju na sprovodima u čast sjećanja na voljenu osobu koja je umrla.

Prilikom otkrivanja statue, prinčevi William i Harry dali su zajedničku izjavu u kojoj su rekli: "Danas, na dan koji bi bio 60. rođendan naše majke, sjećamo se njezine ljubavi, snage i karaktera, osobina koje su je učinile snagom dobra u čitavom svijetu, kojima je na bolje promijenila nebrojene živote. Svaki dan želimo da je još uvijek s nama i nadamo se da će ovaj kip zauvijek biti viđen kao simbol njezina života i naslijeđa". 

image Foto: Shutterstock    

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...