EDIN RAMIĆ O ODLASKU ZVIZDIĆA: “Nije mi žao što je Denis otišao, SDA se mora riješiti karijerista”

Objavu Ramića prenosimo u cijelost.

  • Mini market

  • 06. Jul. 2021  06. Jul. 2021

  • 5

Federalni ministar raseljenih osoba i izbjeglica Edin Ramić komentirao je napuštanje stranke dojučerašnjeg kolege Denis Zvizdića.

Denis Zvizdić  zvanično je napustio Stranku demokratske akcije (SDA) u petak.

Objavu Ramića prenosimo u cijelosti:

Ako si ćutolog, onda si fini neki čiko koji je ušao u SDA nekad kad je ona bila sva državotvorna i čestita pa si se zadržao tako 20-30 godina na pozicijama i sad ti ono bas nezgodno da pređeš u neku drugu stranku, bez obzira sto i sam dijeliš njihovo loše mišljenje o današnjoj SDA.

Mediji ako ih se tako može nazvati su puni razumijevanja za takve, jer bez obzira što se ćutolozi ne zamjere šefu u stranci rado ga tračaju okolo, pri tome pružaju potrebne informacije o stanju u SDA, mrskim im kadrovima, imenovanjima i drugim pikanterijama, čak im šalju i fotografije sa stranačkih sastanaka..

Oni koji se oglašavaju na društvenim mrežama ili koriste javni medijski prostor da predstave vlastiti rad ili objasne politike SDA predstavljeni su kao botovi, ulizice, poslušnici, miljenici i kako sve ne ali uglavnom u negativnom kontekstu…

Tragično je da takvi ‘mediji’ objašnjavaju nama iz SDA ko je kakav i šta mi izlascima pojedinaca iz SDA gubimo..

Meni istina nije žao što je Denis otišao, kao što nisam žalio ni odlazak bilo koga drugog iz SDA. Žao mi je što nije poveo sa sobom one koji su puni razumijevanja za njegove postupke.. Podsjećaju nas da je on Predsjednik PS BiH, nema potrebe mene podsjećati, na svojoj koži osjetim cijenu te pozicije. Ona je dogovorena dan prije njegovog izbora kad su učinjeni ustupci SNSD-u u NSRS, jer da toga nije bilo Nermin Nikšić bi bio na njegovom mjestu, imao je više glasova iz FBiH. Tad mu ništa nije bilo mrsko u SDA a sretna je bila i sva bliža rodbina.

Uvijek je lakše uzeti što možeš i otići ali oni koji ostaju i bore se za ideju SDA u samoj SDA i izvan nje su vrijedni poštovanja.

Godinama se nakupilo previše karijerista koji više ni našu stranačku bazu a ni javnost ne mogu podsjetiti šta su radili sve ove godine. SDA će se takvih morati rješavati, a pokazuje se efikasnim da onda kad im se uskrati mogućnost uhljebljivanja rodbine i prijatelja sami odlaze..

Simpatično mi je ono za bradu…

Predsjednika Izetbegovića sam lično upoznao kad sam već bio šef kluba u VNRS, prethodno sam bio Načelnik općine, šef službe, odbornik, aktivista, i imao sam bradu, zapravo i ne znam odkad je imam.. bio sam uvijek uz njega i biću ako Bog da, dok god mu je potrebna moja podrška.

Lijepo je to sto obojica slijedimo sunet, kao sto bi bilo lijepo da se i oni koji pišu ili diktiraju pojedine tekstove, a muslimani su, pridržavaju suneta, da ne kažem da se osunete.. jeste uhar, ali mora se neka žrtva podnijeti, život je takav – napisao je Ramić, prenosi Hayat.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...