NOVALIĆ OKUPIO SVE REDOM: U Sarajevu počeo sastanak u vezi epidemiološke situacije i procesa imunizacije u FBiH

U sjedištu Vlade FBiH u Sarajevu počeo je sastanak o aktivnostima u vezi s epidemiološkom situacijom izazvanom koronavirusom i procesom imunizacije stanovništva u FBiH.

  • Vijesti

  • 06. Jul. 2021  

  • 0

Sastanak je inicirao premijer FBiH Fadil Novalić, a pozvani su predstavnici Svjetske zdravstvene organizacije - Ureda za BiH, ministarstava vanjskih i civilnih poslova BiH, Udruženja imunologa u BiH.

Također, među pozvanim su zamjenici federalnog premijera, predstavnici Federalnog ministarstva zdravstva i Zavoda za javno zdravstvo FBiH te premijeri i ministri zdravstva kao i predstavnici zavoda za javno zdravstvo svih deset kantona.

Premijer Novalić kazao je kako je cilj današnjeg sastanka na jednom mjestu okupiti sve ključne osobe kako bi se razmotrile sve daljnje aktivnosti i mjere vezano za pandemiju, naročito u svjetlu povećanja i brzine imunizacije, kao i očekivanog i najavljenog dolaska vakcina u BiH.

- Istovremeno je to prilika da nam se iz vidika struke predstavi epidemiološka situacija, koja je sad očito povoljnija, ali i opasnost od nadolazećeg četvrtog vala i delta soja za koji ste svjedoci da se pojavio i BiH, odnosno FBiH. Imamo namjeru razmotriti sve mogućnosti i opasnosti i šta je to potrebno da radimo u narednom periodu - kazao je Novalić.

V.d. direktora ZZJZ FBiH Siniša Skočibušić rekao je da su u BiH, odnosno u FBiH do sada registrirana 3 slučaja delta varijante koronavirusa - 2 u Ljubuškom i 1 u Čitluku.

- Poduzete su adekvatne mjere na samom epidemiološkom izvidu. Uključene su sve informacije. Uskoro ćemo imati značajno više cjepiva i moramo ubrzati cijepljenje. Samo cijepljenjem i individualnim mjerama možemo prevenirati veliki četvrti val, odnosno osigurati da naša kvaliteta života krajem ljeta i najesen bude neometana u onoj mjeri kako je to i ranije bio slučaj - kazao je Skočibušić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...