ZASTRAŠUJUĆA MOĆ PRIRODE: Tropska oluja Elsa ojačala u uragan, pogledajte prizore s lica mjesta (VIDEO)

Tropska oluja ojačala je u uragan prve kategorije, nekoliko sati prije očekivanog udara na sjevernu obalu floridskog zaljeva.

  • Šareni svijet

  • 07. Jul. 2021  

  • 0

Tropska oluja Elsa ojačala je u uragan prve kategorije, nekoliko sati prije očekivanog udara na sjevernu obalu floridskog zaljeva, saopćio je američki Nacionalni centar za uragane.

Središte Else nalazilo se 165 kilometara jugozapadno od Tampe na Floridi i kretalo se prema sjeveru 15 kilometara na sat, s maksimalnim vjetrom od 120 kilometara na sat, prenosi Hina.

Elsa bi trebala udariti u srijedu ujutro po lokalnom vremenu, a guverner Floride Ron DeSantis rekao je kako se očekuje da će oluja doći na obalu oko područja zaljeva Tampa.

Predviđa se da će se oluja do četvrtka pomicati prema sjeveroistoku Sjedinjenih Američkih Država.

Kubanski zvaničnici evakuirali su ranije oko 180.000 ljudi zbog mogućnosti jakih poplava, koje su već pogodile nekoliko karipskih otoka, usmrtivši najmanje tri osobe, prenosi Tanjug.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...