DA, I JE OVO VRHUNAC BAHAĆENJA I BEZOBRAZLUKA(?): Pogledajte kako državni policajac nosi "fasungu" TOMISLAVU TADIĆU, sinu vječito "ugrožene" Glavne državne tužiteljice?! (FOTO)

Sramna, uvredljiva ilustracija bahatosti i kućnog "vaspitanja" akademskog radnika i poniženja državnog policajca koji se sa kolegama posljednjih mjeseci besuspješno bori za minimalno poboljšanje socijalnog statusa. 

  • Mini market

  • 07. Jul. 2021  07. Jul. 2021

  • 5

Dragan Mektić, zastupnik (SDS-a) u Predstavničkom domu Parlamentarne Skupštine BiH na današnjoj sjednici je ponovo aktuelizirao pitanje tzv. "štićenih osoba", političara i drugih visokih dužnosnika koji imaju policijsku zaštitu, te zatražio da se promijeni Odluka Vijeća ministara koja se odnosi na tu "problematiku".

Mektić je kazao kako Direkcija za koordinaciju policijskih tijela koja je zadužena za "štićene osobe" osigurava ličnosti koje nemaju pravo na zaštitu. On je izdvojio slučaj Gordane Tadić, Glavne tužiteljice Tužiteljstva BiH, koju, prema Mektićevem saznanjima, osigurava čak 18 policijskih službenika!?

"I nije to jedini problem. Direkcija obezbjeđuje i njenog sina koji ima preko 40 godina. Pored toga, njen sin koristi čak i službeno vozilo Direkcije kako u zemlji tako i kada putuje van BiH... Putuje se po inostranstvima, čuvaju se djeca, snahe, rodbina. Čuva se sin Glavne tužiteljice. Pa, gdje to ima", upitao je rezignirano poslanik Dragan Mektić.

Da bivši ministar sigurnosti Mektić ne priča uprazno, potvrđuje i fotografija koju objavljujemo, a na kojoj se nalazi Tomislav Tadić, sin Glavne tužiteljice Gordane Tadić u pratnji pripadnika državne Direkcije za koordinaciju policijskih tijela. Kao što se može vidjeti, mladi Tadić, inače zaposlen na Filozofskom fakultetu u Sarajevu, očito je bio negdje u nabavci, pa je iskoristio državnog policajca (kojeg je "zadužio" po osnovu tradicionalne ugroženosti svoje majke) da mu ponese najteži dio "svakodnevnih potrepština"- paket boca sa vodom. Sramna, uvredljiva ilustracija bahatosti i kućnog "vaspitanja" akademskog radnika i poniženja državnog policajca koji se sa kolegama posljednjih mjeseci besuspješno bori za minimalno poboljšanje socijalnog statusa. 

/Tomislav Tadić (desno), sin Glavne tužitwljice Gordane Tadić uživa blagodeti "štićenog lica"/

Portal "Istraga" je prije nekog vremena otkrio aferu sa službenim stanom Gordane Tadić kojeg je ona, pukim slučajem, iznajmila u istoj zgradi, istom ulazu i na istom spartu na kojem se nalazi i stan kojeg je kupila sinu Tomislavu.

Mediji su, prije nekoliko godina, također, pisali da je snaha Gordane Tadić, Emina Tadić, zaposlena u Ministarstvu pravde Federacije uz "malu pomoć" ministra Mate Jozića (HDZ), stranke čiji je dopredsjednik Mijo Krešić, prvi rođak Glavne tužiteljice Tadić.

Poslanik Dragan Mektić je u dugogodišnjem sukobu sa Gordanom Tadić i njenom strukturom u Tužiteljstvu BiH, što je bio vjerovatno stvarni razlog što je protiv njega i nekolicine suradnika iz Ministarstva sigurnosti BiH pokrenut sudski proces zbog navodne zloupotrebe (doniranih) sredstava. Optužnicu u ovom slučaju zastupa Vedrana Mijović, najdraža tužiteljica Gordane Tadić.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 5

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...