SRBIJA BRUJI O VUČIĆEVOM TRGOVCU ORUŽJA IZ OKOLINE SARAJEVA: Otkriveno da je u njegovom vlasništvu vila u…

Američko Ministarstvo finansija o Tešiću piše kao jednom od najvećih trgovaca oružjem i municijom na Balkanu, zbog čega je proveo gotovo deset godina na popisu Ujedinjenih nacija za zabranu putovanja zbog kršenja sankcija protiv izvoza oružja za Liberiju.

  • Regija

  • 08. Jul. 2021  

  • 0

Slobodan Tešić (62) iz Kiseljaka, koji je u više navrata dovođen u vezu sa sumnjivim aferama koje se tiču trgovine oružja, i koji se nalazi na listi sankcija Ministarstva finansija u Sjedinjenim Američkih Država (SAD), u Srbiji godinama unazad širi svoje vlasništvo. Tako je Tešić, koji je deceniju proveo na listi zabrane putovanja u SAD, vlasnik luksuzne vile u samom centru Zlatibora.

I dok se Tešić nalazi pod lupom Kancelarije za kontrolu strane imovine američkog Ministarstva finansija (OFAC), u Srbiji je potpuno slobodan čovjek, koji širi svoje vlasništvo. Tako se, pored brojnih firmi, Tešić vodi i kao vlasnik skupocjene vile u centru Zlatibora.

Riječ je o objektu na nekoliko parcela, a prema podacima Katastra za nekopokretnosti, objekat, koji se prostira na velikom prostranstvu u samom srcu turističke atrakcije Srbije, izgrađen je uz građevinsku dozvolu.

I dok mještani ne znaju u čijem se vlasništvu nalazi skupocjena vila, prema saznanjima Nova.rs, u Katastru se navodi da je Tešić vlasnik.

Foto: Nova.rs

Podsjetimo, Tešićevo ime se nebrojano puta proteklih mjeseci našlo u centru pažnje javnosti u Srbiji. Američko Ministarstvo finansija, prema podacima sa pomenutog sajta, o Tešiću piše kao jednom od najvećih trgovaca oružjem i municijom na Balkanu, zbog čega je proveo gotovo deset godina na popisu Ujedinjenih nacija za zabranu putovanja zbog kršenja sankcija protiv izvoza oružja za Liberiju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...