ŽRTVA NESPRETNOG PITANJA: Otkriveno ko je napravio Novaku Đokoviću skandal na konferenciji (VIDEO)

Koliko je pitanje svima djelovalo neprijatno, svjedoči činjenica da je čak i Benu Rotenbergu, dežurnom Novakovom kritičaru, ovo bilo neumjesno.

  • Sport

  • 08. Jul. 2021  

  • 3

Novak Đoković bio je žrtva nespretnog pitanja predstavnika ESPN-a, posle plasmana u polufinale Vimbldona.

Novak je sa 3-0 izbacio Martona Fučoviča, došao je do polufinala, a onda je prvo pitanje na konferenciji za medije bilo „kako se oseća kao loš momak svih ovih godina, dok pokušava da stigne Rodžera Federera i Rafaela Nadala“.

„Ne mislim da sam loš momak. To je samo vaše mišljenje. Ne jurim nikoga, pravim sopstveni put i svoju istoriju. Privilegovan sam jer sam deo istorije sporta koji volim. Kao što sam rekao i na terenu, poznato mi je dosta statisitke, ali ne sve. Ipak, to me motiviše da igram najbolje na najbitnijim događajima za tenis“, rekao je Đoković.

Koliko je pitanje svima djelovalo neprijatno, svjedoči činjenica da je čak i Benu Rotenbergu, dežurnom Novakovom kritičaru, ovo bilo neumjesno.

„Jedno od najgorih pitanja koje sam čuo na otvaranju pres konferencije, dragi bože“, napisao je Rotenberg na Twitteru.

Ispostavilo se da je pitanje postavio Vilijam Vajnbaum sa ESPN-a, koji čak nije ni novinar, nego producent.

Podsećamo, Đoković će u polufinalu Vimbldona igrati protiv Denisa Šapovalova, koji je nakon pet setova bio bolji od Karena Hačanova, piše Nova.rs.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...