PERFORMANS NA SKUPŠTINI KANTONA SARAJEVO: Radončićev zastupnik donio metle i lopate na sjednicu

Poručio je da njegova donacija od tri metle i tri lopate trebaju pokrenuti Trojku na konkretne akcije, nakon osam mjeseci kako su preuzeli mandat.

  • Vijesti

  • 08. Jul. 2021  08. Jul. 2021

  • 0

Zastupnik SBB-a Dževad Poturak imao je performans na Skupštini Kantona Sarajevo kada je donio metle i lopate kako bi, kako je rekao, pomogao vladi da konačno počne raditi.

"Kada će vlada početi konkretno da radi?", pitao je na početku premijera Edina Fortu.

"Gospodine Forto, ja bih vas zamolio da iskoristite fantastičan autoritet Konakovića koji je dugi niz godina bio premijer, predsjedavajući, lider Šestorke, Trojke i ima najveći broj ministara u KS, da se počne nešto raditi. Donio sam nekoliko lopata i metli. To je moja simbolična donacija kantonu da se nešto počne raditi", kazao je.

Poručio je da njegova donacija od tri metle i tri lopate trebaju pokrenuti Trojku na konkretne akcije, nakon osam mjeseci kako su preuzeli mandat.

"Počnite nešto raditi, prestanite se baviti samo pustim obećanjima. Nadam se da ćete lopatama i metlama očistiti kanton, nastaviti tamo gdje je stao Mario Nenadić ili gdje ste vi započeli one tamo neke godine. Kada ćete oprati ceste? Kada ćete završiti i pustiti u funkciju svemirsko tramvajsko stajalište na Otoci? Čistoća grada pred SFF je nikad gora, zmije vrebaju, poskoci… Seruma nema što znači, kada nas zmija ujede trebamo naći nekoga ko će to isisati. Vakcina nema, osim ovih sadaka-vakcina. Uradite nešto za građane, pokrenite se, a evo i mi smo voljni s vama", poručio je, piše Klix.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...