"SB" NA KONFERENCIJI: Objelodanjeno osnivanje Bosanske akademije nauka i umjetnosti "Kulin ban" (BANUK), ovo su detalji...(FOTO)

Odluku o osnivanju nove akademije Kurtćehajić je zvanično objavio danas na konferenciji za novinare u Sarajevu.

  • Vijesti

  • 08. Jul. 2021  08. Jul. 2021

  • 4

U Sarajevu je osnovana Bosanska akademija nauka i umjetnosti „Kulin ban“ (BANUK) na čijem čelu se nalazi akademik Suad Kurtćehajić.

Odluku o osnivanju nove akademije Kurtćehajić je zvanično objavio danas na konferenciji za novinare u Sarajevu.

Kao je ranije pisala “Slobodna Bosna” osnivači ove akademije su, uz Kurtćehajića, akademik Nedžad Korajlić, koji je izabran za generalnog sekretara, te profesorica emeritus pulmolog i alergolog dr. Zehra Dizdarević, slikar Džeko Hodžić, Muriz Spahić, bivši dekan Veterinarskog fakulteta u Sarajevu Nihad Fejzić, predsjednik Medicinske akademije BiH i član Svjetske akademije nauka i umjetnosti, prof. dr. Izet Mašić, penzionisani profesor mašinstva Aleksandar Knežević, književnik Amir Brka, autor brojnih knjiga Elijas Tauber, dekan Islamskog pedagoškog fakulteta u Zenici prof.dr. Halil Mehtić, maksilofacijalni hirurg i prof.dr. Redžep Dizdarević, prof dr. u penziji Muhamed Šestanović, prof. dr. u penziji Omer Ibrahimagić, profesor na Farmaceutskom fakultetu u Sarajevu Armin Škrbo i dr. Enver Raljević koji je izabran za predsjednika Skupštine BANUK-a.Pored 16 osnivača-akademika BANUK-a izabrano je i osam članova Omer Ibrahimagić sa statusom akademika.

Fotoreporter “Slobodne Bosne” je bio na licu mjesta, pogledajte u fotogaleriji šta je zabilježio.

(“SB”)

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...