ORBAN I VUČIĆ NAKON UZAJAMNIH POHVALA UPUTILI SE NA TAJNO MJESTO: Treba još korsnog vremena zajedno da provedu, jedan će piti vino, a drugi...

„Jednom meni, jednom tebi. Možete računati na Mađarsku, kao što Mađarska računa na Srbiju“, rekao je Obran.

  • Regija

  • 08. Jul. 2021  08. Jul. 2021

  • 0

Predsjednik Srbije, Aleksandar Vučić, sastao se danas u Predsjedništvu sa mađarskim premijerom, Viktorom Orbanom, nakon čega su održali zajedničku konferenciju za medije. Obraćanje javnosti dvojice autoritarnih lidera, obilovalo je uzajamnim pohvalama i zahvalnošću na međusobnoj podršci. Konferenciju je, na sebi svojstven način, okončao šef srpske države, ističući da se "kvalitetno druženje" sa Andrićevog venca izmješta "na jedno lijepo mjesto na Dunavu".

„Mi sad idemo na jedno lepo mesto s pogledom na Dunav. Ja ću da pijem vino, Viktor će da razgovara o svim važnim projektima i da još malo dobrog i korisnog vremena zajedno provedemo“, rekao je Vučić na završetku konferencije tokom koje je uručio Orden srpske zastvave mađarskom ministru Piteru Sirijatu, pohvalio pomoć Mađarske Srbiju u vreme pandemije i istakao koliko ceni to što Orban želi našu zemlju u EU.

“Želim da vam ukažem kakvog je tipa naše prijateljstvo. Bio je premijer češke (Andrej) Babiš, bio sam ja.. Krenula je cela priča oko kovida i bezbroj problema. Onda sam došao ponovo da se vidim s Viktorom i da ga pitam šta da radimo. Mi nismo respiratore, opreme i milion stvari nam je nedostajalo. I Viktor mi je tada rekao, pošto je već Petera (Sirijata) poslao u te zemlje da počne da radi, da idemo u Kinu i samo da požurimo, jer je to jedini način da dobijemo nešto i da nema drugde ničega što bi moglo da nas spase. Mi smo tada požurili i sve naše ljude, sve one koji su sposobni da izvrše specijalne zadatke poslali u Kinu i tako smo nabavljali respiratore. Tada smo nabavljali svu drugu opremu”, opisao je Vučić kako je Srbija nabavljala respiratore na početku epidemije koronavirusa.

“Da nije bilo Viktorovih saveta. Svi smo slušali Viktora. Sećam se tada i Andrej Babiš je slušao, obojica smo slušali, jer smo manje znali o kovidu. I onda smo počeli da delamo, a delali smo brzo”, istakao je Vučić.

S druge strane, Orban nije ostao dužan, pa je ponovio  svoj stav da Srbija mora da postane član Evropske unije, praveći paralelu sa učlanjenjem Poljske 2004. godine u evropsku zajednicu naroda.

„Sećam se 2004. godine kad smo svi hteli u Evropsku uniju, ali u tom trenutku se izdvojila jedna ključna zemlja, koja je morala postati deo Unije kako bi se integrisala cela srednja Evropa. To je bila Poljska. Danas je ključna zemlja regiona je Srbija i ona mora postati deo Evropske unije kako bi se ceo region integrisao“, nagalasio je on da bez „snažne Srbije neće ni Mađarska biti sigurna“.

„Jednom meni, jednom tebi. Možete računati na Mađarsku, kao što Mađarska računa na Srbiju“, rekao je on, piše Nova.rs.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...