POSLIJE POBJEDE NA GRBAVICI TRENER VELEŽA: „Gosti su nakon crvenog kartona zadržavali igru ... “

Uzvratni meč 1. pretkola igra se za sedam dana u Sjevernoj Irskoj. Taj susret je zakazan za 21 sat.

  • Sport

  • 08. Jul. 2021  08. Jul. 2021

  • 0

Trener Veleža Feđa Dudić kaže da navijači ovog kluba mogu biti zadovoljni nakon pobjede protiv Colerainea u prvom meču 1. pretkola UEFA-ine Konferencijske lige.

Dudić je u izjavi za Face TV nakon meča istakao da je upozoravao svoje igrače na opasne šuteve Dohertyja, što je način na koji su gosti i došli u vodstvo u devetoj minuti.

Također je rekao da su gosti nakon crvenog kartona zadržavali igru i da je to znatno otežalo igru njegovim igračima.

"Nažalost, nekada možeš upozoravati na neke stvari, ali to ne bude dovoljno. Gol što su postigli preko Dohertyja je primjer golova kakve često posstižu, imate snimak pa viditi... Duga lopta, odbijena i onda natrči Doherty koji šutira. Ipak, drago mi je da smo pobijedili, bilo je to potpuno zasluženo i oni su zahvaljujući jednom šutu došli do nekog rezultata", rekao je Dudić i nastavio:

"Iako smo dali golove iz penala mogli smo puno više iz igre. Žao mi je jer su oni imali crveni karton, pokušao sam izmjenama, ali nismo uspjeli. Vidjeli ste kako su zadržavali vrijeme, svaki kontakt je bio ležanje, grčavi, auti... Sve to smeta igri, ali dobro, s obzirom na to da je ovo prva utakmica u Evropi nakon 33 godine mislim da navijači mogu biti zadovoljni kako smo se predstavili."

Uzvratni meč 1. pretkola igra se za sedam dana u Sjevernoj Irskoj. Taj susret je zakazan za 21 sat.

Ako Velež prođe Coleraineu, u 2. pretkolu Konferencijske lige odmjeriti snage sa AEK-om iz Atine s prvim susretom na Grbavici.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...