SPEKTAKL SA GRBAVICE OBIŠAO SVIJET: Pogledajte sve šanse i golove u historijskoj pobjedi Veleža na europskoj sceni (VIDEO)

Velež je prekinuo post dug 33. godine. Rođeni su slavili u prvom evropskom meču poslije duže od tri decenije. Na stadionu Grbavica je u prvom meču prvog pretkola Konferencijske lige pobijeđen Coleraine sa 2:1.

  • Sport

  • 09. Jul. 2021  

  • 1

Utakmica je za Rođene imala težak početak obzirom na rani rezultatski deficit, ali se na kraju sve završilo savršeno za oko 5.000 gledatelja na tribinama te veliki broj pristalica Mostaraca širom BiH, Evrope i svijeta.

Igrala se deveta minuta kada su gosti iz Sjeverne Irske stigli do vodstva.

Zasluženo izjedanačenje je stiglo u 36. minuti kada je douđen penal za Velež. Ćosić je šutirao, lopta je pogodila u ruku Dohertyja, a sudija Bitigen se nije dvoumio. Siguran realizator bio je Brandao za 1:1 poslije prvog dijela.

Preokret se dogodio u 66. minuti i to novim golom iz penala. Kazneni udarac je ponovo potpuno zasluženo bio opravdan. Prvo Zajmović nije uspio zabiti, lopta je došla do rezerviste Vehabovića koji je šutirao, Kane je igrao rukom te je dobio crveni karton.

Odgovornost je opet preuzeo Brandao te je bez problema pogodio za vodstvo Rođenih te veliko slavlje na tribinama.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...