OVO JE VELIKO PONIŽENJE I PORUKA EVROPI: Aleksandar Vučić poslao najgori skupštinski šljam na dijalog...

Srpsku naprednu stranku u dijalogu predstavljaju poslanici Marijan Rističević, Sandra Božić i Vladimir Orlić, a Aleksić je rekao da takav izbor vlasti neće promeniti pristup Narodne stranke.

  • Regija

  • 09. Jul. 2021  09. Jul. 2021

  • 0

Potpredsjednik Narodne stranke Miroslav Aleksić izjavio je da je sastav delegacije SNS u dijalogu o izbornim uslovima, uz posredovanje EU, poruka predsjednika Srbije Aleksandra Vučića Evropi, jer time pokazuje koliko uvažava predstavnike Evropskog parlamenta i koliko mu je stalo do poštovanja demokratskih načela i evropskih vrijednosti.

“Vučić je poslao najgori skupštinski šljam, koji je sinonim za sve suprotno u odnosu na načela evropski uređenih zemalja”, rekao je Aleksić portalu Nova.rs.

Srpsku naprednu stranku u dijalogu predstavljaju poslanici Marijan Rističević, Sandra Božić i Vladimir Orlić, a Aleksić je rekao da takav izbor vlasti neće promeniti pristup Narodne stranke.

“Što se nas tiče, mi ćemo se izboriti protiv ovog režima i protiv tog društvenog taloga. Predstavnici EU bi trebalo da se zamisle s kim razgovaraju, koga su podržavali svih ovih godina i da li će to i dalje da rade, pošto im na pregovore dođe Rističević. To je veliko poniženje, nadam se da će predstavnici EU biti za nijansu svesniji s kim razgovaraju i o kome je reč“, kazao je Aleksić.

Ispred grupacije Udružena opozicija Srbije, koju predvodi Narodna stranka, u današnjem dijalogu u Palati Srbija učestvovali su predsjednik i generalni sekretar Narodne stranke Vuk Jeremić i Stefan Jovanović, predsjednik Državotvornog pokreta Srbije Slobodan Samardžić, predsjednica Pokreta Slobodna Srbija Lidija Martinović i Đorđe Vukadinović.

Poslanik Srpske napredne stranke Vladimir Orlić kaže da bi nastavak dijaloga vlasti i opozicije mogao da se očekuje u drugoj polovini septembra i da bi do tada trebalo definisati teme, piše N1.rs.

Lider Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović, ocjenjujući prvi dio sastanka u okviru dijaloga vlasti i opozicije uz posredstvo evroparlamentaraca, rekao je da je protekao kao što je i predviđeno.

Politikolog Boban Stojanović izjavio je da ne očekuje mnogo od sastanka u okviru dijaloga vlasti i opozicije o izbornim uslovima uz posredovanje Evropskog parlamenta, ali napominje da je izuzetno važno da je ovaj proces započet, kao i da je to možda poslednja šansa kako bi se nešto promenilo pred izbore naredne godine.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...