INDEX UZVRAĆA UDARAC MILANOVIĆU: "Otkud tolika nesigurnost mini Tuđmana?"

Čak i kad zanemarimo budale koje djeluju bistro, mini Tuđman proteklih je dana potrošio silnu energiju da bi opisao stanovnike ovog "ekstatičnog bonusa Dalmacije" kao napušene parazite koji mrze i zavidne balvan revolucionare sklone hajdučkoj pravdi.

  • Regija

  • 09. Jul. 2021  09. Jul. 2021

  • 2

U rano predvečerje, u doba kad je u nekim sretnijim vremenima tamanio ostatke hrane kod Dragana Kovačevića, Zoran Milanović sjeo je za kompjutor i napisao poduži status. "Pokvarenjaci s Indexa postavili su svojim čitateljima pokvareno, sugestivno-kapciozno i manipulativno anketno kvazi-pitanje: je li Milanović danas izvrijeđao Dalmatince?"

Tako glasi prva rečenica.

Pazi, prva rečenica! Pokvarenjaci su postavili pokvareno pitanje. Kakvo pitanje pokvarenjaci mogu postaviti ako ne pokvareno? Čemu višak, otkud tolika nesigurnost mini Tuđmana da mu do sljedbe neće doprijeti poruka - da na Indexu, naime, rade pokvarenjaci.

Nered u trbuhu izazvao nered u rečenici? Zar tamo, među kuharicama, vozačima, glasnogovornicima, savjetnicima za štošta i ostalim sobnim biljem nema nikog tko će mu reći - predsjedniče, ostavite li ovo da su pokvarenjaci postavili pokvareno pitanje opet ćete ispasti tukac? Možete li malo dotjerati rečenicu da se ne čini kao da je nastala bjesomučnim udarcima čelom o tipkovnicu, nego da izgleda kao da... kao da mislite?

Pokvarenjacima nas naziva tip koji je vratio državne počasti Glavašu

U redu, nema. Pokvarenjaci su pokvareni, otkrio je danas hrvatski predsjednik i zbog toga se Index zaista nema razloga ljutiti. Ne znam za redakcijske kolege, ali sasvim sam se fino osjećao kad sam vidio da nas je pokvarenjacima s pokvarenim pitanjima nazvala poštenjačina koja se družila s USKOK-ovim optuženikom, primala pare od devastatora prirode i bespravnog graditelja te vratila državne počasti optuženome za ratni zločin.

"Predsjednik Republike ima svoj osebujan stil koji se nekome sviđa, nekome ne. Meni se sviđa. Oni koji su mislili da će Milanović sjediti na Pantovčaku i brojati paunove ili zalijevati fikuse, pogriješili su. U osobi predsjednika vidim čovjeka koji mora biti korektiv vlasti, i izvršne, i zakonodavne, i događanja, i negativnih pojava u društvu", rekao je Branimir Glavaš o Milanoviću. Lijepo je biti daleko od tog kružoka. Ako im nisi pokvarenjak, nešto si gadno u životu zabrljao.

Kad smo to riješili, idemo vidjeti što je mini Tuđmana, ili tko mu već piše sastave, navelo na zaključak da na Indexu rade pokvarenjaci?

Anketa koja je dirnula ego bezveznjaka

Anketa u kojoj smo pitali je li izvrijeđao Dalmatince kad je nekoliko sati ranije, u odgovoru Borisu Dežuloviću, napisao: "Na njegovu sreću, rođen je i živi u ekstatičnom bonusu Dalmacije. Tamo i budale djeluju bistro."

Dobro, već se kod "ekstatičnog bonusa Dalmacije" moglo postaviti pitanje i je li predsjednik pri sebi i, ako nije, pri čemu je, ali išli smo kraćim putem. Na upit je li izvrijeđao Dalmatince dosad je bilo odgovorilo nešto manje od 20 tisuća ljudi. Internetska, nereprezentativna, ni po čemu iznimna anketa. Osim što je dirnula bezveznjakov ego.

Dalmatince koji se bune protiv divljanja njegovog financijera nazvao je zavidnicima i parazitima

Predsjednik države zadnjih je dana često govorio o Dalmatincima. Primjerice, dok se u uvali Vruja spremao protest protiv građevinskog divljanja njegova donatora i poslovnog partnera Stipe Latkovića, Milanović je o stanovnicima Dežulovićevog "ekstatičnog bonusa Dalmacije" primijetio da su zavidni i da Latkovića gledaju s balature i da ga mrze "u stvari zato što nešto ima".

"To rade prvenstveno zato. To je čovjek koji se bavi proizvodnjom robe, znate, to je nešto, to je više nego neki paraziti koji ga kritiziraju iz mržnje..."

"Ponosan sam na čovjeka koji ima 82 godine, koji nikad nije bio priveden, nikad nije zakonski odgovarao... Dakle, ljudi su zavidni, a on, ako je kriv, odgovarat će, to je star čovjek", zapazio je mini Tuđman te Latkovićeve protivnike nazvao napušenima.

Balvan revolucionari, napušeni, hajduci

Kada je protest završio, predsjednik je rekao: "Bilo kakvim balvan-revolucijama ili novim oblicima "šatorašenja" nećemo riješiti ništa. O ljudima koji nemaju mogućnosti izražavanja nego moraju nositi majice, imam svoje mišljenje. To je balvan-revolucija, hajdučka pravda."

Čak i kad zanemarimo budale koje djeluju bistro, mini Tuđman proteklih je dana potrošio silnu energiju da bi opisao stanovnike ovog "ekstatičnog bonusa Dalmacije" kao napušene parazite koji mrze i zavidne balvan revolucionare sklone hajdučkoj pravdi. Sada, neka u svojoj blizini potraži osobu koja umije razmišljati i u koju ima povjerenja, pa je upita može li višednevno vrijeđanje Dalmatinaca uvrijediti Dalmatince. Polako, nije žurba.

I dalje ćemo iritirati ološ

Pred kraj zadnjeg današnjeg histeričnog ispada na Facebooku, mini Tuđman o Indexu veli: "Militantni, neobjektivni i nasilni, isključivi i novinarski polućoravi sugerirali su nemoguće, da bi prigušili važno: da je njihov Dežulni suradnik Ragnar iz Piska običan lažov. Dalmatinci su puno bistriji od ekipe s Indexa. Sada postavite znanstveno pitanje Dalmatincima: Je li Milanović danas izvrijeđao indexlije?"

Dakle, još jednom, ne. Nije. Štoviše, razumijemo ljutnju jer mu pišemo o jaranima, razumijemo i da njemu, vrtnom patuljku iz Tuđmanove diplomacije, slobodno novinarstvo izaziva ozbiljne neurotske poremećaje. Nema veze. Ovaj će portal i dalje rado iritirati ološ.

(Index.hr)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...