TIŠINA KOJA VRIŠTI U FABRICI AKUMULATORA U POTOČARIMA: Zeleni tabuti svjedoče i opominju, UBIJENI SU dok su POKUŠAVALI DOĆI DO SLOBODNE TERITORIJE

Među žrtvama koje će se ukopati se nalaze i dva maloljetnika te jedna žena

  • Društvo

  • 10. Jul. 2021  

  • 0

Devetnaest zelenih tabuta sa posmrtnim ostacima ubijenih muškaraca i dječaka u genocidu počinjenom u julu 1995. godine u Srebrenici spremno je za ukop na kolektivnoj dženazi 11. jula u mezarju Memorijalnog centra.

Tišina odzvanja halom bivše Fabrike akumulatora u kompleksu Memorijalnog centra Srebrenica - Potočari. Na tabutima su ispisana imena Vejsil, Muhidin, Fikret, Ramiz, Esnaf, Zilha, Muamer, Mehmed, Hajro, Jusuf, Zajim, Asim, Azmir, Nezir, Ibrahim, Jusuf, Salih, Meho i Husein.

Ubijeni su dok su pokušavali doći do slobodne teritorije - Tuzle ili Kladnja. Njihovi posmrtni ostaci su pronađeni u masovnim grobnicama na različitim lokacijama, piše Anadolija.

Ove godine u Memorijalnom centru Srebrenica – Potočari ukopat će se posmrtni ostaci 19 žrtava genocida. Među žrtvama koje će se ukopati se nalaze i dva maloljetnika te jedna žena.

 

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...