DRŽAVLJANIN BIH PAO NA GRANICI U SRBIJI: Policija mu u gepeku pronašla 1.300 metaka

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici.

  • Hronika

  • 10. Jul. 2021  

  • 0

Granična policija je na graničnom prelazu Sremska Rača uhapsila državljanina Bosne i Hercegovine A. B. (1973) zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično djelo nedozvoljena proizvodnja, držanje, nošenje i promet oružja i eksplozivnih materija.

Prilikom kontrole automobila marke “pežo“ kojim je upravljao osumnjičeni, policija je u putnim torbama u gepeku pronašla i zaplenila 1.300 komada pištoljske municije, kalibra 9 milimetara, i šest praznih okvira za pištolj, saopštio je MUP.

Osumnjičenom je određeno zadržavanje do 48 časova i on će, uz krivičnu prijavu, biti priveden Višem javnom tužilaštvu u Sremskoj Mitrovici, piše Tanjug.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...