BAKIR IZETBEGOVIĆ OSUO PO VISOKOM PREDSTAVNIKU: "Da je Inzko nametnuo Zakon o zabrani negiranja genocida, iz ove zemlje bi otišao sa obrazom"

"Inzko je to trebao uraditi radi sebe", kaže Bakir Izetbegović

  • Politika

  • 10. Jul. 2021  

  • 10

Inzko je to trebao uraditi kako bi skinuo hipoteku sa srpskog naroda, poručio je Izetbegović
Bakir Izetbegović, predsjednik SDA, komentarisao je rad, još uvijek aktuelnog, visokog predstavnika u BiH, Valentina Inzka.

Izetbegović je govorio o nenametanju Zakona o zabrani negiranja genocida, koji je još uvijek nije na snazi, a Inzko je već ranije obećao da će ga on ličnu nametnuti, ukoliko ne bude usvojen kroz redovne procedure.

"Inzko je to trebao uraditi radi sebe. Da sa obrazom ode iz ove zemlje. Radi nas, ali u velikoj mjeri i zbog srpskog naroda. Da mu pomogne da tu hipoteku skine sebi sa vrata jer srpski političari nemaju snage da to urade, da suoče vlastiti narod sa tim. Da zločin i genocid ostave onima koji su ga počinili. A ne ovako to prenose na novu generaciju, na sebe, čitav narod", izjavio je, između ostalog Izetbegović, gostujući na TVSA.

Istakao je da Valentinu Inzko niko ne bi mogao prigovoriti da je nametnuo Zakon o zabrani negiranja genocida.

Kada je riječ o sankcijama za negiranje genocida, lider SDA je uvjeren da bi se Zakon o zabrani negiranja genocida itekako poštovao ukoliko bi za njegovo kršenje bile propisane adekvatne sankcije.

On je u svom obraćanju također izjavio da je genocid u Srebrenici prošao kroz nekoliko faza, početna je bila "krvava faza", zatim je došlo do premještanja grobnica, sakrivanja genocida, negiranja genocida, te kao zadnji čin Izetbegović je naveo slavljenje genocida.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 10

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...