"SB" NA LICU MJESTA: Izneseni tabuti iz Fabrike akumulatora, porodice se opraštaju od najmilijih

Tabuti su spušteni na zemlju, a porodice se opraštaju od svojih najmilijih prije nego sutra nađu smiraj i budu ukopani u mezarje.

  • Vijesti

  • 10. Jul. 2021  10. Jul. 2021

  • 0

Učesnici Marša mira iznijeli su tabute s posmrtnim ostacima 19 osoba koje su poginule u genocidu u Srebrenici iz kruga bivše Fabrike akumulatora do prostora Musale.

Tabuti su spušteni na zemlju, a porodice se opraštaju od svojih najmilijih prije nego sutra nađu smiraj i budu ukopani u mezarje.

Podsjetimo, 11. jula u Potočarima će biti ukopano 19 žrtava genocida u Srebrenici. Najmlađa žrtva koja će ove godine biti ukopana je 16-godišnji Azmir Osmanović, dok je najstarija 63-godišnji Husein Kurbašić. Među njima je i 24-godišnja Zilha Delić. Ove godine će biit ukopani i otac i sin Hajro i Jusuf Aljić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...