MATTHEW PALMER NA HRT-u GOVORIO O BOSNI I HERCEGOVINI: „Predsjedniku Joeu Bidenu veoma je stalo do…“

O situaciji u jugoistočnoj Europi za Dnevnik HRT-a govorio je američki visoki izaslanik za zapadni Balkan Matthew Palmer koji je sudjelovao na Dubrovnik forumu. 

  • Politika

  • 11. Jul. 2021  

  • 1

Matthew Palmer je za Dnevnik HTV-a kazao da Amerika nikada nije otišla sa zapadnog Balkana, da je partnerstvo s EU-om jako te je potvrđena predanost suradnji SAD-a i EU-a, a predsjedniku SAD-a Joeu Bidenu veoma je stalo do Balkana.

Komentirao je i odnose Srbije i Kosova, istaknuvši da je dobro što je ponovo uspostavljen dijalog te da proces pod pokroviteljstvom EU-a SAD snažno podupire.

Naglasio je važnost suradnje s obje strane, kao i nužnost kompromisa, bez kojega, smatra, neće biti moguća potpuna normalizacija odnosa.

Na pitanje o BiH, rekao je da američki pritisak u BiH ovisi o uključenim stranama u našoj zemlji, koje također moraju prepoznati nužne kompromise.

- Reforme i izborni sistem BiH mora se približiti Europskoj uniji i europskim normama. Važno je da sve bude u skladu s presudama europskih sudova, uključujući i presudu u slučaju Sejdić-Finci te da novi sustav bude funkcionalniji, rekao je Palmer.

Pogledajte video.

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...