"NAŠA JE DUŽNOST..." Erdogan upustio jasnu poruku povodom godišnjice genocida u Srebrenici

Recep Tayyip Erdogan, predsjednik Turske izjavio je u videoporuci koja je prikazana danas na komemoraciji u Srebrenici da neće dozvoliti da ta crna mrlja na evropskoj i svjetskoj historiji na bilo koji način bude stavljena po strani.

  • Svijet

  • 11. Jul. 2021  

  • 1

Dodao je da presuda međunarodnog suda ratnom zločincu Ratku Mladiću prošlog mjeseca ne može olakšati bol uzrokovan genocidom.

“Presude ne mogu vratiti one koji su izgubljeni niti zaliječiti rane u našim srcima, ali mogu imati ulogu u prevenciji da se genocid ikada ponovo desi”, rekao je Erdogan.

Istakao je da, bez zaboravljanja prošlosti i dozvoljavanja da naš razum postane taoc emocija, moramo raditi za budućnost naše djece.

Pozvao je sve političare da budu protiv govora mržnje, nasilja i diskriminacije i da se zajedno okrenu ljudskim vrijednostima.

“Stabilnost Bosne i Hercegovine je važna za Balkan i Evropu i naša je dužnost da učinimo sve na očuvanju trajnog mira. Turska će i ubuduće, kao i dosad, biti uz građane Bosne i Hercegovine uz molitve da se takve patnje više nikome ne ponove”, poručio je Erdogan.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...