VUČIĆ MOŽE DA PRIČA ŠTA HOĆE ALI MORA SJESTI SA KURTIJEM ZA STO: Neće moći više obmanjivati javnost, jer će sastanku prisustvovati i...

Cilj dijaloga uzajamno prihvatljiv konsenzus i kompromis kako bi se došlo do pravno obavezujućeg sporazuma o normalizaciji odnosa.

  • Regija

  • 13. Jul. 2021  

  • 1

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić i premijer Kosova Albin Kurti sastaće se 19. jula u Briselu u okviru nove runde dijaloga Srbije i Kosova, uz učešće visokog predstavnika EU Josepa Borrella i podršku posrednika EU Miroslava Lajčaka.

To je danas u Briselu izjavio glasnogovornik EU Peter Stano, koji je ocijenio da je bilo napretka na posljednjem tehničkom dijalogu, kao i na prethodnim sastancima.

Stano je naglasio je da je cilj dijaloga uzajamno prihvatljiv konsenzus i kompromis kako bi se došlo do pravno obavezujućeg sporazuma o normalizaciji odnosa.

U Beogradu je objavljeno da je Vučić danas izjavio da veruje da će se dijalog s Prištinom nastaviti na najvišem nivou u Briselu tokom druge polovine jula, što će biti prilika da zatraži zaštitu za Dragicu Gašić, jedinu srpsku povratnicu u Đakovici, izloženu pritiscima i prijetnjama.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...