"OVO NISMO NI SANJALI...": Kinezi ruše sve rekorde, sprema se ugradnja posljednjih segmenata Pelješkog mosta (FOTO)

U punom jeku su i radovi na pristupnim cestama ka mostu.

  • Regija

  • 15. Jul. 2021  

  • 1

Na jugu Hrvatske priprema se ugradnja posljednja tri segmenta rasponske konstrukcije mosta Pelješac. Završetak spajanja koji ujedno znači i fizičko povezivanje kopna s poluotokom Pelješcem očekuje se 28. jula, doznaje Dnevnik Nove TV.

image Foto: Ante Cizmic/Cropix

Snimke fotoreportera Jutarnjeg lista pokazuju koliko je spajanje mosta blizu, a Anita Mlinarić, mještanka Stona, ističe: - Stvarno nam je most neophodan. Nema ni mlađega ni starijega koji mu se ne raduje. Nisam ni sanjala da bi se mogao dogoditi.

image Foto: Ante Cizmic/Cropix

Neki će, poput obitelji Franice Žile, u nadi da će im sada biti lakše putovati, sve i prigodno proslaviti: - Vjerujemo da ćemo mi u obitelji jedan šampanjac otvoriti za taj most.

  image Foto: Ante Cizmic/Cropix

Istovremeno, u punom jeku su i radovi na pristupnim cestama ka mostu. Tako je grčka firma Avax jučer uspješno završila i iskop tunela Polakovica, dugog 1240 metara kod Stona na Pelješcu. Tunel Polakovica dio je 4. faze stonske obilaznice i zajedno s mostom Ston i drugim tunelom Supava čini najkompleksniji dio ovog zahvata (tunel-most-tunel).

image Foto:  Ante Cizmic/Cropix

To je ujedno i treći po redu proboj tunela na projektu Pelješac, ali prvi za grčku formu AVAX.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...