DUŠANKA MAJKIĆ KIPTI OD BIJESA: „Besmisleno je da Osman Mehmedagić ima pristup tajnim podacima, Bošnjaci drže sve pozicije…“

Pripadnici MUP-a KS, po nalogu Tužilaštva BiH, pretresli su kuću u kojoj živi Osman Mehmedagić, ali i prostorije OSA-e. Mehmedagić će iz pritvorske jedinice MUP-a KS biti prebačen u Tužilaštvo BiH, gdje bi danas trebao biti saslušan. Mehmedagić se tereti za krivična djela zloupotrebe položaja i ovlaštenja, falsifikovanja isprava i pranja novca.

  • Politika

  • 15. Jul. 2021  

  • 11

Tužilaštvo vodi istragu u vezi s validnošću diplome koju je stekao na Američkom univerzitetu u BiH.

Vlasnik ovog univerziteta Denis Prcić već neko vrijeme je u pritvoru.

„Besmisleno je da čovjek kojem je istekao mandat, koji ne bi trebalo da ima pristup tajnim podacima, koji je optužen za malverzacije u vezi sa diplomom i koji očigledno radi po nalogu jedne stranke, vodi OSA-u koja je najdelikatnije prirode i gdje se ne bi smjele pojavljivati ovakve sumnje“, rekla je Majkić za "Glas Srpske".

Ona je kazala da se trenutno na svim pozicijama u sektoru odbrane i bezbjednosti nalaze Bošnjaci, a na pitanje da li ima i odgovornosti njene stranke, ona kaže da je SDS prije četiri godine pomogao da se Nikola Špirić smijeni sa mjesta predsjedavajućeg te Komisije.

- Nezamislivo je da u jednoj zemlji ne postoji parlamentarni nadzor ni nad sektorom odbrane i bezbjednosti, a još gore je kad ne funkcioniše Komisija za nadzor nad radom OBA. Ne postoji kontrola. Ne funkcioniše zemlja, pa ne funkcionišu ni komisije - kazala je Majkić.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 11

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...