DOLAZAK PORTUGALCA JE SVE PROMIJENIO: "Mourinho s Džekom ima poseban odnos koji dolazi iz prošlosti"

Najbolji bosanskohercegovački fudbaler Edin Džeko i u narednoj sezoni će nastupati za Romu.

  • Sport

  • 15. Jul. 2021  

  • 1

Bosanskohercegovački Dijamant u Romu je stigao prije pet godina i u ovom klubu je stekao status kakav su rijetko imali fudbaleri koji nisu iz Italije.

No, kako to i biva, od njegovog dolaska pa do danas u svakom prelaznom roku, bilo ljetnom ili zimskom, špekulisalo se o transferu sjajnog napadača.

Istina, u par navrata su "sekunde" odlučivale, no Edin je i danas u Romi, iako se do prije nekoliko dana u italijanskim medijima tvrdilo da će sigurno napustiti Rim.

Nije ni Džeko bio pretjerano zadovoljan u posljednjoj ssezoni, narušen je odnos sa bivšim trenerom, oduzeta mu je kapitenska traka, ali dolazak jednog na najboljih trenera na svijetu, Josea Mourinha, promijenio je sve.

Mediji na Apeninima tvrde da su Edin i Jose za kratko vrijeme stvorili fenomenalan odnos. Edin je ponovo otkrio motivaciju koju je izgubio u prošloj sezoni, a karizmatični portugaski stručnjak u njemu vidi svoju produženu ruku na terenu.

A, da Džekin odlazak iz Rome danas izgleda kao nemoguća misija, iako se u fudbalu stvari brzo mijenjaju, najbolje govori i izjava direktora kluba Tiaga Pinta.

Istakao je da je Džeko sretan i motiviran, te da Mourinho sa njim ima poseban odnos.

“Edin je sretan i motiviran, fizički je dobro. Mourinho s Džekom ima poseban odnos koji dolazi iz prošlosti. Nadamo se da će nam biti jednako važan kao i u prijašnjim sezonama”.

Dakle, Džeku ćemo i u narednoj sezoni gledati u dresu Rome i to, kako pišu italijanski mediji, kao prvog napadača u kojeg Mourinho ima veliko povjerenje i o čijoj prodaji niti u jednom trenutku nije razmišljao.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...