TUŽILAC HASANSPAHIĆ OBJASNIO ZBOG ČEGA JE ALISA MUTAP U PRITVORU: "Nije imala amneziju, jutro poslije kobne noći je ..."

"Ona je bila na licu mjesta i saslušanja je u prisustvu oca. Tvrdila je da se ničega ne sjeća. Objektivni dokazi svjedoče da je kobne noći bila svjesna, komunikativna i s KCUS-a odlazi kući."

  • Društvo

  • 15. Jul. 2021  15. Jul. 2021

  • 0

Ćazim Hasanspahić, tužilac Tužilaštva BiH, zatražio je na današnjem ročištu za produženje pritvora Zijadu Mutap, Alisi Ramić Mutap, Hasanu Dupovcu, Josipu Bariću i Muameru Ožegoviću, da se pritvor svim optuženim produži za još 15 dana.

Prema medijskim pisanjima, Hasanspahić je kao razlog ovog zahtjeva naveo to da je 9. jula podignuta optužnica, a četiri dana nakon toga je u Tužilaštvo BiH stigao dopis od sudije za prethodno saslušanje da se podnese poseban prijedlog za produženje pritvora, jer mu je potrebno još vremena za proučavanje spisa koji mu je dostavljen povodom potvrđivanja optužnice protiv gore spomenutih šest osoba, piše Oslobođenje.

"Produženje od 15 dana zatraženo je da bi sudija u miru mogao razmotriti potvrđivanje optužnice", istakao je tužilac Hasanspahić.

Kada je riječ o razlozima zbog kojih je Alisa Ramić - Mutap zadržana u pritvoru, Hasanspahić kaže:

"Ona je bila na licu mjesta i saslušanja je u prisustvu oca. Tvrdila je da se ničega ne sjeća. Objektivni dokazi svjedoče da je kobne noći bila svjesna, komunikativna i s KCUS-a odlazi kući."

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...