KOŠKANJA U OPOZICIJI RS-a: Iz trebinjskog PDP-a zbog napada na gradonačelnika Banjaluke, Vukanoviću poručili da "mu svako smeta... "

... koga ne može potčiniti."

  • Politika

  • 15. Jul. 2021  15. Jul. 2021

  • 0

Da među opozicionarima u Republici Srpskoj ne cvjetaju ruže pokazala je i današnja žustra poruka trebinjskog PDP-a entitetskom parlamentarcu Nebojši Vukanoviću. Od ranije se špekulira da se Vukanović distancirao od pojedinih istaknutih opozicionara.

Iz trebinjskog PDP-a danas su Vukanoviću poručili da "mu svako smeta koga ne može potčiniti". Kao razlog za reakciju su naveli to da je u jednom od medijskih istupa verbalno napao njihovog stranačkog kolegu i gradonačelnika Banje Luke Draška Stanivukovića, kao i još jednog zvaničnika ove stranke i bivšeg gradonačelnika Trebinja Slavka Vučurevića. Za podsjetiti je da je i Vukanović također iz Trebinja, piše Klix. 

Ovim su se nastavile nesuglasice u opoziciji, a koje su počele nedugo nakon posljednjih lokalnih izbora, odnosno kada se ponovo aktueliziralo ko će biti zajednički kandidat opozicionih stranaka za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz Republike Srpske.

Među najčešće spominjanim potencijalnim kandidatima su upravo Vukanović i Stanivuković koji i imaju najveću podršku među građanima. No, dojam je da se njih dvojica sve više politički distanciraju jedan od drugog. Prije toga su bili vrlo politički bliski, posebno dok je Stanivuković bio poslanik u entitetskoj Narodnoj skupštini. Čini se da više ne postoji ni čvrsta politička veza između Vukanovića i entitetske parlamentarke PDP-a Jelene Trivić.

Vukanović nije želio prisustvovati na nedavno održanom sastanku opozicije u Banjoj Luci. I tada nije bio zadovoljan postupanjem PDP-a.

"Nije korektno da se prije sastanka, na kome se dogovaramo, iz PDP-a daju izjave kako će se predstaviti kandidati i program i tražiti podrška, jer je to dovođenje pred svršen čin i onda razgovori i dogovori nemaju smisla. Takođe, ako neko plasira ankete i lažna istraživanja javnosti u kojima ja tobože nemam ni jedan posto podrške naroda, onda sam marginalan i nevažan, pa onda ne znam zbog čega bih prisustvovao sastancima i učestvovao u donošenju odluka", istakao je.

Govoreći za N1 o odnosu sa Stanivukovićem izjavio je da "nije kao što je nekada bio". Očekuje da će gradonačenik Banje Luke nastojati biti jedan od kandidata na predstojećim Općim izborima. U prilog ovoj Vukanovićevoj tvrdnji jeste i to da PDP već održava stranačke skupove, a na kojima se najviše prostora daje upravo Stanivukoviću.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...