SPEKTAKULARNA RAZMJENA BARCELONE I ATLETICO MADRIDA POD UPITNIKOM: Antoine Griezmann se zainatio, sve bi moglo propasti zbog…

Razmjena zvijezda između Barcelone i madridskog Atletica jedna je od najvrućih glasina o transferima proteklih dana.

  • Sport

  • 16. Jul. 2021  

  • 0

Klubovi su već krenuli u pregovore o razmjeni Antoinea Griezmanna i Saula Nigueza, ali čini se da će propasti zbog detalja koji Katalonci nisu uzeli u obzir.

Barcelona je u pregovore krenula jer pokušava rezati plaće, a francuski napadač ima najveća primanja u klubu dok se na Camp Nouu i formalno ne vrati Leo Messi. Njegova godišnja plaća je oko 16 miliona eura, ali kad se uračuna i porez, Barcelona na njega troši 24 miliona.

Saul je dvostruko jeftiniji i ova bi razmjena bila idealna za Barcelonu jer bi se riješila skupo plaćenog napadača koji nije ispunio očekivanja, a dobila mlađeg veznjaka koji bi se odlično uklopio u sastav Ronalda Koemana.

No, Griezmann se razljutio jer ga Barcelona nije obavijestila o pregovorima, nego je za mogući transfer saznao iz medija. Iako su Španci pisali da je Griezmann spreman pristati na smanjenje plaće kako bi se vratio u klub u kojem je postao zvijezda, RMC Sport javlja da se zbog toga zainatio i ne želi se odreći primanja, nego očekuje da Barcelona pokrije razliku koju Atletico ne može platiti.

Prema izvještajima iz Španije, Barcelona je Griezmannu već rekla da ga "u tom slučaju može i zadržati", što komplicira transfer.

Unatoč tome, za danas je dogovoren sastanak između Barcelone i Saulovih predstavnika.

 

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...