ŠTA SE DOGAĐA?: Dokumentarni film o kriminalnoj prošlosti Cece Ražnatović iznenada nestao s YouTubea!

Uklonjen je na zahtjev korisnika ‘Ceca Music‘ zbog navodnog kršenja autorskih prava

  • Regija

  • 16. Jul. 2021  

  • 3

Tri dana nakon emitiranja emisije 'Srpska majka' iz serijala 'Junaci doba zlog' video koji je imao pola miliona pregleda na YouTube kanalu N1 televizije, uklonjen je na zahtjev korisnika 'Ceca Music' zbog navodnog kršenja autorskih prava.

Audio i video produkcija JSP je najavila da će se tim povodom oglasiti priopćenjem.

Podsjetimo, prije nego što je emisija 'Srpska majka' emitirana, pravni zastupnik Svetlane Cece Ražnatović je najprije redakciji TV N1, a potom i Audio video produkciji JSP uputio zahtjev da se ne emitira, poručujući da će u suprotnom 'Svetlana Ražnatović biti primorana pokrenuti odgovarajuće sudske postupke kako bi zaštitila svoj lik i djelo'.

imageŽeljko Ražnatović i Svetlana (Foto: Miloš Jelesijević/AFP)

'Ne postoji niko o kome ne smijete pisati. Mi se ne bavimo njenom estradnom karijerom, već onim što niko ne može zaštititi žigom, a to je dio te njene neestradne karijere. Ona je toliko važna ličnost da se nikada niko nije bavio njom na ovaj način, biografski gledano', rekla je, između ostalog, uoči emitiranja jedna od autorica serijala Jovana S. Polić.

Serijal je rađen po knjizi 'Junaci doba zlog' Slaviše Lekića, a suscenaristice su Sanja Lončar Jovana S. Polić.

(Jutarnji list)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 3

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...