DIREKTNA POVEZANOST REŽIMA I HULIGANSKIH GRUPA: "Žene u crnom" o obilježavanju genocida u Srebrenici; "Fašisti su vikali, urlali, prijetili smrću, skandirali - "Ratko Mladić..."

"Dok je Staša Zajovć davala izjavu medijima, većina pripadnika fašističkih grupa se grupisala na tom mestu, stvarajuću snažan fizički pritisak, ponavljajuću gore navedene pretnje Staši Zajović."

  • Mini market

  • 16. Jul. 2021  16. Jul. 2021

  • 0

Udruženje "Žene u crnom" iz Beograda su objavile bilješku o događajima tokom obilježavanja godišnjice genocida u Srebrenici, 10. jula ove godine na Trgu Republike u Beogradu u kojoj su navele da je i prije njihovog dolaska Trg okupirao veći broj pripadnika profašističkih organizacija.

"Žene u crnom" su prijavile akciju policiji 25. juna 2021.

"Preko sedamdeset fašista, neprekidno su ometali akciju, vređanjem, pretnjama...Oni su nosili mnoštvo slika i barjaka sa likom ratnog zločinca Ratka Mladića, zastave sa mrtvačkim lobanjama i ostalim fašističkim simbolima. Među njima bio je i Simo Spasić, predsednik Udruženja nestalih i kidnapovanih Srba", navodi se u ovoj bilješci.

One su pitale policajce kada je taj skup prijavljen, policajci nisu znali ili nisu htjeli da im kažu, iz čega bi se moglo zaključiti da postoji direktna povezanost režima i huliganskih/profašističkih grupa. Sve što je navedena fašistička skupina radila, bilo je izvođeno bez adekvatne intervencije policije.

Navele su da je svo vrijeme dok je trajala akcija da su fašisti preko megafona vikali, urlali, prijetili smrću, skandirali sljedeće:

- Ratko Mladić, srpski heroj
- Srebrenica – nije genocid
- Kurve u crnom
- Ustaške pičke
- Staša ustaša
- Staša, pregaziću te autom!
- Staša ubiću te!
- Staša ko će da te sahrani?
- Stašo, kurvo
- Staša, nemoj večeras mnogo da plačeš u ambasadi. Plači, ali nemoj mnogo.
- Staša Gargamel
- Marš iz Srbije
- Jebem te u usta
- Kurvo crna
- Zašto ne pričate o srpskim žrtvama
- Kurvo, gde su srpske žrtve?

- Bednice jedna, mamu ti jebem ustašku
- Kurve, pederi, Srbiju ste sjebali
- Mladiću moj, problem je tvoj što si ti srpski heroj
- Radovan Karadžić, Radovan Karadžić
- Oj Srbijo, mati, nemoj tugovati, zovi samo zovi, svi će sokolovi za te život dati
- Crna Gora, vila uvek s nama bila
- Srbija, Rusija, nikad Jugoslavija
- Srbija, Rusija, ne treba nam unija
- Živela Srbija!
- Srpska, Srbija, nikad Federacija
- Ustaše
- Srebrenica, nije genocid, nije genocid!
- Generale, samo reci, letećemo kao meci!
- Spremte se spremte četnici, silna će borba da bude!
- Bacajte bombe četnici!
- Iz ove naše pobede rađa se sunce slobode!
- Od Topole, od Topole, pa do Ravne gore, sve su straže, sve su straže đenerala Draže, a
patrole, a patrole Kalabić Nikole, izvidnica, izvidnica Pavla Đurišića, prethodnica, prethodnica vojvode Đujića, a zaseda, a zaseda Račića od reda
- Živ je Draža, umro nije, dok je  srpstva i Srbije
- Živela, živela kraljevina Srbija
- Žene u crnom su predratne ratne i posleratne profiterke. One nikoga nisu izgubile. Njima niko nije ubijen itd.

Na kraju ove bilješke navele su i to da su fašisti s  razglasa puštali pjesme koje veličaju ratne zločince, negiraju presude Haškog tribunala, ismijavaju žrtve. 

"Dok je Staša Zajovć davala izjavu medijima, većina pripadnika fašističkih grupa se grupisala na tom mestu, stvarajuću snažan fizički pritisak, ponavljajuću gore navedene pretnje Staši Zajović", stoji na kraju saopćenja "Žena u crnom".

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...