MOŽE SE ISPROBATI: iOS 15 donosi novost koja će vam pomoći da lakše čitate

Tekst prenosimo s hrvatskog "Tportala".

  • HiTec

  • 20. Jul. 2021  20. Jul. 2021

  • 0

iOS 15 donosi jednu jako zanimljivu značajku: uređivanje veličine teksta za svaku zasebnu aplikaciju.

Ako ste instalirali javnu betu iOS-a 15, podešavanje veličine slova možete urediti aktivacijom značajke "Text size" ili "Veličina teksta" unutar iOS-ovog Kontrolnog centra.

Potezom od gornjeg desnog kuta zaslona trebali biste vidjeti kontrolni centar i opciju za veličinu teksta - ako nije tamo, sve što trebate napraviti je otići u Settings > Control Center.

Pod opcijom "More Controls" birajte opciju za veličinu teksta, odnosno "Text Size" i birajte tipku plus na lijevoj strani kako biste opciju dodali u Kontrolni centar.

Nakon što ste to obavili, samo mijenjanje veličine slova u aplikacijama je jednostavno.

Samo otvorite aplikaciju, povucite Kontrolni centar iz gornjeg desnog dijela zaslona, pritisnite na ikonu za veličinu teksta i promijenite veličinu slova micanjem slajdera.

Na dnu ćete zaslona vidjeti koju aplikaciju uređujete. Nakon što ste gotovi sa uređivanjem teksta, samo vratite kontrolni centar povlačenjem prsta prema gore.

Rezultat će biti različita veličina fonta u izabranoj aplikaciji, dok će ostale izgledati isto kao do sad.

Ako želite povećati font u svim aplikacijama, samo uđite u Kontrolni centar, birajte "Text Size" i promijenite postavku na "All Apps", no vodite računa o tome da ćete ovime prebrisati postavke za veličinu fonta koje ste odredili pojedinim aplikacijama, objašnjava Verge.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...