KAD VIŠKOVIĆ DIJELI NOVAC: "Nećemo davati milione Stanivukoviću da ih troši kako hoće"

Komentarišući tvrdnje gradonačelnika Draška Stanivukovića da Vlada u Banju Luku nije uložila nijednu marku, a da je obećala 50 miliona KM, Višković je precizirao da Vlada ulaže za garaže na Paprikovcu 30 miliona KM, trafoi iz “Elektroprenosa” koštaju 22 miliona, a zgrada Onkologije 55 miliona KM, što je ukupno 105 miliona KM.

  • Politika

  • 20. Jul. 2021  21. Jul. 2021

  • 0

Predsjednik Vlade Republike Srpske Radovan Višković rekao je da Vlada u Banjaluku ulaže više od 105 miliona KM.

Komentarišući tvrdnje gradonačelnika Draška Stanivukovića da Vlada nije u Banjaluku uložila nijednu marku, a da je obećala 50 miliona KM, Višković je precizirao da Vlada ulaže za garaže na Paprikovcu 30 miliona KM, trafoi iz “Elektroprenosa” koštaju 22 miliona, a zgrada onkologije 55 miliona KM, što je ukupno 105 miliona KM.

"Gradonačelnik je malo u zabludi i nije u pitanju samo 50 miliona, nego sa zgradom Onkologije taj iznosi prelazi 100 miliona KM",  rekao je Višković za Srpsku info, i dodao da je izgleda Stanivuković očekivao da mu Vlada u budžet prebaciti 50 miliona KM s kojima će on raspolagati.

On je novinarima u Zvorniku rekao da će pitanje gradnje nove zgrade Onkologije na Paprikovcu biti na sjednici Vlade u četvrtak, 22. jula.

"Više od 50 miliona KM košta nova zgrada Onkologije. Ako to ne treba Banjaluci neka gradonačelnik to i kaže", rekao je Višković.

Premijer je rekao da postoje neke stvari koje treba da uradi grad, a ukoliko Vlada treba to da rješava, očito je da nešto nije uredu.

"Za trafoe Elektroprenosa BiH “devetka” i “desetka” sve je odobreno i samo se čeka da grad odradi svoje procedure. Radi se za “desetku” o nekoj zamjenskoj lokaciji, a riječ je o investiciji od 17 miliona KM. “Devetka” je investicija od pet miliona i za nju je već potpisan ugovor i grad treba da izvrši izmjenu Regulacionog plana", podsjetio je Višković.

On kaže da je u vezi sa mostom Dolac na Vrbasu razgovarao sa direktorom preduzeća “Autoputevi” Republike Srpske, jer su republičke vlasti preuzele ulogu da završe taj most, te dodao da grad mora da riješi imovinsko-pravne odnose i projekat.

"Ne želim da polemišem sa gradonačelnikom i ne pada mi na pamet, ali treba pitati gradonačelnika da li je završio imovinsko-pravne odnose i projekat. Ukoliko je završio mi ćemo u ponedjeljak raspisati tender za izgradnju mosta u tom naselju", rekao je Višković.

On je istakao da će Vlada održati svoje obećanje i pomoći sa 750.000 KM kada je u pitanju Sportska dvorana “Obilićevo”, te dodao da gradonačelnik ne čita, izgleda, dopise Vlade.

"Resorni ministar Zora Vidović obavijestila je sve lokalne zajednice, pa tako i grad Banjaluku da do kraja avgusta dostave projekte koje će Vlada odobriti i koji će biti sufinansirani sa 20 miliona KM koje Vlada želi da izdvoji za lokalne zajednice",  naveo je Višković.

On je istakao da Vlada neće davati novac lokalnim zajednicama nego da će plaćati “situacije”.

“Ne želim da se taj novac na bilo koji način zloupotrijebi, nego da u 64 lokalne zajednice u Republici Srpskoj Vlada na takav način pomogne da se sagradi neki od infrastrukturnih projekata za koje lokalna zajednica ocijeni da joj je bitan”, rekao je Višković.

On je dodao da lokalna zajednica mora da napravi projekat, da izabere izvođača, raspiše tender, potpiše ugovor i kada izvođač ispostavi prvu situaciju, Vlada će platiti.

“To je svima jasno, a izgleda zaista nekima nije, pa koristim priliku da objasnim onima kojima to nije jasno. Gradonačelnik Banjaluke Stanivuković za tu dvoranu treba da preda /dokumentaciju/ u Vladu. Ako ima spremno sve što je propisano, biće mu plaćeno čim dođe prva situacija na naplatu”, ističe Višković.

Predsjednik Vlade je rekao da se pominje i 300.000 KM za neki put ili neki dug i dodao da je Vlada platila ono što je obećala za taj put, a dodatne radove koje su imali za taj put Vlada neće plaćati.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...