SVI SU STALI I GLEDALI U ČUDO NEVIĐENO: Jahta vlasnika Tottenhama u Kotoru pršti od luksuza, čak ima i teniski teren...

Superluksuzno plovilo poznato je i kao prva jahta koja u sebi ima izgrađen teniski teren.

  • Regija

  • 20. Jul. 2021  21. Jul. 2021

  • 0

Jahta “Aviva”, vlasnika fudbalskog kluba Tottenham Joea Lewisa, uplovila je jutros u Kotor.

“Aviva” je već nekoliko dana u Boki.

Superluksuzno plovilo poznato je i kao prva jahta koja u sebi ima izgrađen teniski teren.

Kako prenose mediji, bogatstvo Lewisa se procjenjuje na 4,3 milijarde eura, a “Avivu” je platio 113 miliona eura.

Lewis visoko kotira na Forbesovoj listi najbogatijih ljudi svijeta. Njegovo bogatstvo se procjenjuje na između 4.3 milijarde i 5 milijardi eura. Obogatio se zahvaljujući uspjehu poput zabavnih turističkih mjesta kao što je mjesto The Talk of the Town gdje je nastupao Frank Sinatra 60-ih godina. Bavi se i turizmom.

Jedan od najvećih uspjeha ostvario je početkom 90-ih godina kada se kladio da će funta napustiti evropskih monetarni sistem što mu je omogućilo da preko noći postane milijarder zahvaljujući povezanosti sa investitorom Georgom Sorosom.

Obzirom na uspjeh koji mu je donijela ova operacija uradio je isto i sa meksičkim pezosom te je dodatno povećao svoje ionako nevjerovatno bogatstvo.

Iz tog razloga prije nekoliko godina je odlučio da preseli na svoje uobičajno prebivalište - Bahame, mjesto koje je raj za porez. Tu živi na luksuznoj jahti čija se vrijednost procjenjuje na 130 miliona eura.

Jahta je duga 70 metara, kapaciteta do 16 osoboa, potpuno je opremljeni svim potrebnim detaljima, dizajner je Reymong Langton, a izgradili su Nijemci Abeking i Rasmussen. Igrači Tottenhama su jednom bili gosti na jahti i to 2013. godine. Ostali su potpuno iznenađeni koliko je Lewis jednostavna osoba.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...