SCENE SA PLAŽE KOJE SU ZAPREPASTILE SVE, A SAMO SU POČETAK: Da li će naredno ljeto SVUDA IZGLEDATI OVAKO?

Šta vi kažete, da li biste ih nosili?

  • Društvo

  • 20. Jul. 2021  21. Jul. 2021

  • 0

Njega kože goruća je tema u svijetu ljepote, a većina noviteta dolazi iz Azije. Među njima je i fejskini, koji stiže iz Kine i namijenjen je zaštiti kože lica od sunca, piše Blic.

Ova maska prekriva sve na licu osim očiju, nosa i usta.

Smislila ju je 2004. godine Žang Šifan, koja je u tom trenutku bila računovođa. Međutim, nakon što je osmislila i pustila u prodaju fejskini, proslavila se i napustila svoj posao.

U Kini su ove maske veliki trend i većina žena nosi ih kako bi zaštitile lice od sunca. Uz to, Žang tvrdi da su odlične i jer štite od brojnih drugih iritanata, poput meduza, insekata i pijeska.

Sama maska napravljena je od istog materijala koji se koristi i za kupaće kostime i dolazi u brojnim bojama i dezenima.

Žene koje žele potpuno da se zaštite nose i kupaće kostime koji im potpuno prekrivaju tijela, a uz to često i suncobrane, vizire i naočare za sunce.

Standardni fejskini košta između dva i četiri dolara, dok su oni upečatljiviji između 16 i 24 dolara.

Šta vi kažete, da li biste ih nosili?

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...