VOJIN MIJATOVIĆ NAJAVLJUJE RASPLET: „Mogli bi zatvori uskoro biti puni, JA ĆU SE ZA TO POBRINUTI..."

Potpredsjednik SDP-a BiH Vojin Mijatović oglasio se kasno sinoć i najavio prve korake koje će on napraviti vezano za Inzkov zakon o negiranju genocida.

  • Politika

  • 24. Jul. 2021  24. Jul. 2021

  • 7

-Inzkova odluka je usmerena protiv svih iz sva tri konstitutivna naroda koji negiraju civilizacijske tekovine i veličaju „svoje“ zločince, poručuje Mijatović i dodaje:

„Kad prođe početna euforija i histerija pročitajte dobro odredbe Zakona koje je Inzko nametnuo.

Mogli bi zatvori biti puni predstavnika sva tri konstitutivna naroda, negiranje genocida je samo jedan deo odluke. Zločnaca i zločina ima na sve tri strane, nema više ovaj je “naš”…

Kako god, ova odluka je apaurin za “velike” Srbe, Bošnjake, Hrvate, tek kad dobro pročitaju videće u kakvom su belaju!

Potrudiću se da u narednom periodu pripremim spisak svih osuđenih za ratne zločine da vam bude lakše jer ću za svako veličanje istih podnositi krivične prijave, kao i za negiranje presuda koje su rezultat njihovih zlodela.

Sa velikim zadovoljstvom iz sva tri konstitutivna naroda“, poručio je Vojin Mijatović.

Podsjetimo, Visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Valentin Inzko donio je odluku koja se odnosi na dopune Kaznenog zakona Bosne i Hercegovine kojima se zabranjuje i kažnjava negiranje genocida.

“Zakon koji slijedi i koji čini sastavni dio ove Odluke stupa na snagu kako je predviđeno u članku 2. tog Zakona, na privremenoj osnovi sve dok ga Parlamentarna skupština Bosne i Hercegovine ne usvoji u istom obliku, bez izmjena i dopuna i bez dodatnih uvjeta”, saopćeno je iz Ureda visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini.

Ova Odluka stupa na snagu odmah i odmah se objavljuje na službenoj web stranici Ureda visokog predstavnika i u Službenom glasniku Bosne i Hercegovine.

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 7

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...