DODIKOV SAVJETNIK KAO DA NI SAM SEBI NE VJERUJE: “Čin Valentina Inzka je prisila, odlukom jednog čovjeka se ne mogu propisivati krivična djela”

Podsjetimo, odluka visokog predstvanika kojom se donosi Zakon o dopuni Kaznenog zakona Bosne i Hrcegovine, u stavku 7 posebno tretira negatore genocida u institucijama vlasti.

  • Mini market

  • 24. Jul. 2021  

  • 4

Bivši predsjednik Visokog sudskog i tužilačkog vijeća Bosne i Hercegovine (VSTV) Milan Tegeltija oglasio se na Twitteru povodom odluke visokog predstavnika u Bosni i Hercegovini, Valentina Inzka.

– Čin Valentina Inzka je nezapamćeni početak uvodjenja terora, prisile i ugnjetavanja nad građanima RS. Nigdje u današnjem svijetu sem u Saudijskoj Arabiji, odlukom jednog čovjeka se ne mogu propisivati krivična djela i zatvaranja ljudi – naveo je Tegeltija.

Sličnu reakciju imao je i Milorad Dodik, član Predsjedništva BiH, koji je na press konferenciji rekao da je ovaj čin Inzka sramotan, te ponovio da se genocid u Srebrenici nije desio.

Podsjetimo, odluka visokog predstvanika kojom se donosi Zakon o dopuni Kaznenog zakona Bosne i Hrcegovine, u stavku 7 posebno tretira negatore genocida u institucijama vlasti.

– (7) Počinitelj kaznenog djela iz stavka (1) do (4) ovog članka koji je dužnosnik ili odgovorna osoba ili zaposlenik u instituciji vlasti ili bilo kojem organu koji se financira putem javnog proračuna, kaznit će se kaznom zatvora od najmanje tri godine – precizno se navodi se u stavku sedam, prenosi BH Dijaspora.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...