EDIN FORTO IMA DOBRE VIJESTI: "Moguće je da ćemo na Zetri otvoriti vrata svima koji žele vakcinu"

Istaknuo je i da je najbolja vakcina ona koju primite odmah.

  • Vijesti

  • 24. Jul. 2021  

  • 2

Premijer Kantona Sarajevo Edin Forto danas je saopćio dobre vijesti. Naime, kako je napisao na svom Twitter nalogu, moguće je da će se na Zetri otvoriti vrata svima koji žele vakcinu.

“Već sljedeće sedmice očekujemo 21.000 doza iz raznih izvora (Covax, donacije). Ako se nešto ne promijeni, nekoliko dana nakon toga, moguće je da ćemo na Zetri otvoriti vrata svima koji žele vakcinu“, rekao je Forto.

Istaknuo je i da je najbolja vakcina ona koju primite odmah.

“Nemojte birati ni čekati!”, dodao je premijer KS.

altIzvor : Scrennshot/Twitter

U toku proteklog dana, na Zetri je vakcinisano 1.258 osoba, a za danas je, prema planu Zavoda zdravstvenog osiguranja KS, planiran nastavak imunizacije građana i onkoloških pacijenata.

U Kantonu Sarajevo je u protekla 24 sata potvrđeno 15 novih slučajeva zaraze koronavirusom, testirano je 688 osoba, a od Covid-19 infekcije oporavilo se 11 sugrađana.

U istom periodu, nije bilo preminulih osoba od posljedica ove infekcije.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...