"SB" U BOŠNJAČKOM INSTITUTU U SARAJEVU: Promovisana knjiga “Majka Hatidža”, pogledajte detalje... (FOTO)

Kako je rečeno na promociji, u knjizi “Majka Hatidža” hronološkim redom po godinama prikazan je život od rođenja do preseljenja srebreničke majke na ahiret.

  • Kultura

  • 26. Jul. 2021  26. Jul. 2021

  • 0

U Bošnjačkom institutu u Sarajevu danas je promovisana knjiga “Majka Hatidža” autorice Esnefe Smajlović-Muhić.

O knjizi su, između ostalih, govorili direktor Bošnjačkog instituta, prof. dr. Faris Gavrankapetanović, dr. Mustafa ef. Cerić, autorica Esnefa Smajlović-Muhić…

Kako je rečeno na promociji, u knjizi “Majka Hatidža” hronološkim redom po godinama prikazan je život od rođenja do preseljenja srebreničke majke na ahiret.

alt

Knjiga "Majka Hatidža" (Foto: Slobodna Bosna/Samir Saletović)

Svi važni događaji i podaci u vezi sa Srebrenicom nalaze se na jednom mjestu, gdje je prikazana slika agresije na Srebrenicu, pad Srebrenice 11. jula 1995. godine, organiziranje majki u udruženja, traženje ubijenih bošnjačkih civila po masovnim grobnicama, izgradnja Memorijalnog centra, kako je tekao povratak u Srebrenicu, procesuiranje ratnih zločinaca, sve kroz prizmu života majke Hatidže.

Recenzenti knjige su dr. Mustafa Cerić, dr. Ferid Muhić, dr. Emir Ramić, prof. Adib Đozić i Fadila Memišević.

Fotoreporter “Slobodne Bosne” bio je na licu mjesta, pogledajte u fotogaleriji šta je zabilježio.

(“SB”)

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...