SREĆOM, ISPUNIO JE OBEĆANJE: Sudija Milan Blagojević podnio ostavku - "Ne želim da trpim nasilje OHR-a"

Milan Blagojević, sudija Okružnog suda u Banjoj Luci. kako je i najavio, podnio je Visokom sudskom i tužilačkom vijeću BiH ostavku na funkciju sudije.

  • Društvo

  • 26. Jul. 2021  27. Jul. 2021

  • 4

"Poslije najnovije protivpravne odluke visokog predstavnika u BiH Valentina Incka, od 23. jula 2021. godine to nasilje ne želim više da trpim niti da budem sudija u pravosuđu u kojem se od sudova na protivpravan način zahtjeva da štiti nasilje OHR-a", napisao je Blagojević u tekstu ostavke koju je danas poslao Visokom sudskom i tužilačkom savjetu BiH.

U daljem tekstu, Blagojević od VSTS traži da na prvoj narednoj sjednici, a u skladu sa Zakonom o VSTS-u donesu odluku i utvrde prestanak njegovog sudijskog mandata.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 4

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...