"SB" NA SARAJEVSKOM AERODROMU: Stigao najuspješniji bh. olimpijac Nedžad Husić, ovome se nije nadao... (FOTO)

Mladi bosanskohercegovački taekwandoist Nedžad Husić vratio se u BiH nakon što je prije dva dana poražen u borbi za bronzanu medalju na Olimpijskim igrama u Tokiju.

  • Sport

  • 27. Jul. 2021  27. Jul. 2021

  • 1

Uprkos porazu od turskog predstavnika Hakana Recebera, aktuelnog prvaka Evrope, rezultatom 22:13, član Taekwando kluba Novi Grad ostvario je najbolji rezultat Bosne i Hercegovine na Olimpijskim igrama.

“Nema mi ništa draže vratiti se s ovako velikog takmičenja i dočekati svoje prijatelje s osmijehom na licu. Zahvalio bih se svima koji su mi dali podršku navijanjem. Ko se razumije u taekwando, vidio je da sam izgubio koncentraciju i fokus. I u drugoj borbi pala mi je koncentracija. I mi imamo pozitivnu tremu, koju svaki sportista treba da ima. Ja, nažalost, nisam imao i hladno sam ušao u to zadnju borbu u repasažu za medalju. I desilo se šta se desilo”, kazao je Husić okupljenim novinarima na sarajevskom aerodromu.

“Očekujem za sljedeću Olimpijadu da donesem prvu medalju u BiH ako neko od mojih kolega to već ne uspije sada”, kazao je Husić.

U fotogaleriji pogledajte šta je naš reporter zabilježio jutros na sarajevskom aerodromu. 

(SB)

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 1

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...