NAKON PJANIĆA, JOŠ JEDAN IGRAČ NAPUŠTA TIM: Barcelona se uskoro oprašta od Albe, ali već ima rješenje...

Treba još sačekati narednih nekoliko dana da se ozvaniči sudbina Jordija Albe, ali male su šanse da će ostati na Camp Nouu.

  • Sport

  • 27. Jul. 2021  27. Jul. 2021

  • 0

Barcelona je prvom timu priključila dojučerašnjeg člana Barcelone B Alejandra Baldea.

Riječ je o 17-godišnjem lijevom beku koji je trebao biti zamjena za Jordija Albu, međutim nakon jučerašnjih informacija da Alba želi napustiti klub, jer nije za opciju smanjenja plate, spomenuti tinejdžer mogao bi postati prva opcija Katalonaca na lijevom beku.

Mladi fudbaler koji je bio član Barcelone B, sada će imati priliku da se dokaže u prvom timu, ni kriv ni dužan odmah će u vatru.

Treba još sačekati narednih nekoliko dana da se ozvaniči sudbina Jordija Albe, ali male su šanse da će ostati na Camp Nouu.

Balde je rođen u Barceloni, dijete je kluba i prošao je sve kategorije La Massije.

Ono što je posebno zanimljivo jeste da je "Blaugrana" postavila otkupnu klauzulu za njega u vrijednosti od čak 500 miliona eura, čime su jasno dali do znanja koliko vjeruju u njega.

Inače, Balde je porijeklom iz Dominkanske Rpeublike, ali je prošao sve mlađe selekcije Španije, a s obzirom na to da je među najvećim talentima Barcelone, sve su prilike da će ovaj momak i u seniorskom fudbalu nastupati za Španiju.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...