ISPLIVALI NOVI DETALJI: Vozač "autobusa smrti" privođen i ranije, i to zbog...

Portal navodi da je granična policija Albanije 2017. godine privela D. L., u saradnji sa policijom Skadra, pri čemu je zaplijenjeno 20 kilograma kanabisa.

  • Regija

  • 28. Jul. 2021  28. Jul. 2021

  • 0

Kosovski portal Reporteri.net navodi da je vozač autobusa smrti D. L. (52) prije četiri godine bio uhapšen pod sumnjom da je krijumčario drogu.

Portal navodi da je granična policija Albanije 2017. godine privela D. L., u saradnji sa policijom Skadra, pri čemu je zaplijenjeno 20 kilograma kanabisa.

Tada je 52-godišnji D. L. bio uhapšen zajedno s još dvije druge osobe E. B. i E. M. u autobusu na liniji Kosovo - Njemačka, registarskih tablica 07 183 CE, prenosi ovaj portal.

Policija je zatražila od putnika da izađu iz autobusa i uzmu svoj prtljag da bi na kraju utvrdili da su dvije torbe u kojima je bio kanabis, bile "bez vlasnika".

Međutim, portal ne navodi kako se ta priča završila, ali čini se da je nesretni vozač prošao bez ikakvih sankcija.

Podsjetimo, vozač D. L. (52) sumnjiči se za počinjenje krivičnog djela iz člana 227 Krivičnog zakona izazivanje saobraćajne nesreće u cestovnom saobraćaju.

Prema tom članu, ovisno o tome za koju se klasifikaciju djela bude teretio vozač, predviđena je zatvorska kazna u trajanju od šest mjeseci do čak 12 godina.

Kosovski autobus sletio je s autoceste A-3 Zagreb – Lipovac.

Poginulo je deset osoba, a više od 40 ih je povrijeđeno.

Među deset poginulih je i drugi vozač autobusa.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...