AVANTURISTIČKI PODVIG: Muškarac pokušao ploviti od Floride do New Yorka u neobičnom vozilu, pogledajte detalje... (VIDEO)

Baluchi je napravu kojom je htio otputovati od Floride do New Yorka, nazvao “mjehurom”, ali fotografije koje je napravio Ured šerifa Okruga Flagler, svjedoče da je više riječ o metalnom cilindru, u čiju su konstrukciju ugrađene brojne plutače.

  • Šareni svijet

  • 28. Jul. 2021  28. Jul. 2021

  • 0

More je u subotu muškarca koji je u napravi koja liči na točak za razonodu hrčaka, htio otrčati od Floride do New Yorka, izbacilo 48 kilometara južnije od njegove startne tačke u mjestu Sv. Augustin, javlja BBC.

Reza Baluchi rekao je za lokalne medije da se na 1.609 kilometara dugačko putovanje otisnuo u humanitarne svrhe.

Ured šerifa Okruga Flagler saopćio je da se Baluchi susreo sa poteškoćama koje su dovele do njegovog povratka na kopno.

Baluchi je sada na sigurnom, a tokom svoje relativno kratke morske avanture nije zadobio nikakve povrede.

Obalska straža Sjedinjenih Američkih Država potom je došla pomoći Baluchiju te provjeriti da njegovo plovilo i on ispunjavaju sve sigurnosne uslove.

Baluchi je napravu kojom je htio otputovati od Floride do New Yorka, nazvao “mjehurom”, ali fotografije koje je napravio Ured šerifa Okruga Flagler, svjedoče da je više riječ o metalnom cilindru u čiju su konstrukciju ugrađene brojne plutače.

Reklo bi se prije da nalikuje kalemu, odnosno špuli. Baluchi je za lokalne medije rekao da mu je namjera bila prikupiti novac za javne službe, pa tako i za Obalsku stražu. Dodao je i da je ranije pokušao putovati pomoću svog “mjehura”.

Sigurnosne službe morale su ga 2014. godine doći spasiti kada je u sličnoj napravi zaglavio kod Sv. Augustina, a morale su intervenisati i 2016., kada je upao u probleme u vodama oko mjesta Jupiter u američkoj saveznoj državi Floridi.

"Pokazat ću ljudima da trebaju napraviti sve što naume. Nemojte nikoga slušati. Slijedite svoje snove", rekao je Baluchi za lokalne medije.

Komentari - Ukupno 0

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...