"NIN" OBJAVIO ŠOKANTAN ISKAZ KRIMINALCA MARKA MILJKOVIĆA: Vulina će ovo ukopati do kraja života

- Da vam predočim akciju, to je akcija gde su Aleksandar Stanković zvani "Mutavi", sada pokojni, Aleksandar Vidojević zvani "Rošavi" i Nenad Vučković zvani "Vučko", zajedno s Aleksandrom Vulinom, po njegovom naređenju, napunili auto pun oružja i stavili blizu kuće Aleksandra Vučića u Jajincima. Na taj način su hteli da prikažu medijima kako je Vučić bio meta, a do dan-danas niko nije odgovarao za taj auto pun oružja - naveo je Miljković u svom iskazu.

  • Regija

  • 28. Jul. 2021  29. Jul. 2021

  • 2

Nedjeljnik NIN u sutrašnjem broju donosi iskaz Bojana Hrvatina, osumnjičenog da je pripadnik grupe Veljka Belivuka, koja se tereti za najteža krivična djela, u kojem je on inspektorima SBPOK-a rekao da je gledao kada je Belivuk ubijao prethodno namamljene žrtve.

Također, ovaj nedjeljnik je objavio i iskaz iz Tužilaštva Marka Miljkovića, osumnjičenog da je sa Belivukom bio šef grupe, u kojem govori o slučaju "Jovanjica" i tvrdi da je navodno, s tim u vezi, bio u kontaktu sa ministrom Aleksandrom Vulinom.

Hrvatin je ispričao da je u Belivukovoj grupi dobio telefon sa zaštićenom Skaj aplikacijom i da je Belivuk na Skaju bio "Soprano", Miljković "Кratos", a naveo je kodna imena nadimke na aplikaciji za ostale članove grupe, između ostalih da je Radoje Zvicer koristio nadimak Borna.

Detaljno je opisao kako je namamljen Goran Veličković Goksi, u čemu je sam učestvovao. Naveo je da nije prisustvovao maltretiranju Veličkovića, ali da mu je Miljković ispričao "da ga je on lično 'riješio' jednim udarcem sjekire".

Prema njegovim riječima, za učestvovanje u otmici Veličkovića dobio je 10.000 eura od Belivuka.

Hrvatin je opisao kako su Belivuk i Miljković, kada su otišli u Crnu Goru, stupili u kontakt sa osobom koja im je otkrila "štek" člana škaljaraca preko koga su htjeli da navuku Lazara Vukićevića i Aleksandra Šarca, koji je ubijen u sačekuši.

Detaljno je opisao kako je Vukićević namamljen preko Skaja, u čemu je i sam učestvovao.

alt

"Lazar je ubijen istu večer kada je otet, a sutradan je 'riješeno' njegovo tijelo", rekao je Hrvatin i zatim opisao kako su sklanjali tijela koja su samljevena završavala u Dunavu.

Rekao je da je učestvovao u ubistvu Zdravka Radojevića.

Prvo su ga natjerali, kako je rekao, da ostavi otiske na pištolju iz koga je bio plan da se puca na kuću Budimira, pa da poslije tvrde kako se Radojević zbog toga sakrio.

"Nakon toga, Zdravka smo spustili u bunker (skrovita prostorija u garaži u Ritopeku) i tu ostajemo Miloš Budimir, Veljko Belivuk i ja. Кatona (Miljković) je u jednom trenutku došao ponovo...", rekao je Hrvatin i detaljno opisao kako je lično Belivuk sjekirom ubio Radojevića.

Rekao je i s kim je sve učestvovao u ubistvu Milana Ljepoje.

Naveo je da je imao zadatak da izazove lažni sudar, kao i u slučaju Radojevića, kada su Ljepoju vozili u Ritopek, da bi presjekli put eventualnoj njihovoj pratnji.

Ispričao je kako su prvo gledali Ljepojin telefon sa Skaj aplikacijom i ispitivali ga o kontaktima. Naveo je da su u tajnu prostoriju on, Miljković i Miloš Budimir odveli Ljepoju dok su ostali pripadnici grupe ostali u kući. Opisao je kako je gledao kada je Belivuk ubio Ljepoju nožem.

Hrvatin je naveo i da su preko Skaja slali fotografije masakriranih tijela Filipu Кoraću, vođi suparničkog klana.

Imenovao je članove grupe i rekao da su Belivuk i Miljković bili vođe, ali nije govorio o kontaktima sa pojedincima iz institucija.

Miljković je govorio o Jovanjici, ali indirektno, ne navodeći o kojoj plantaži je riječ.

Navodno ga je, prema njegovim riječima, Vulin zamolio da obezbjeđuju imanje, čiji je vlasnik, a vodi se na "nekog Nijemca" (prvooptuženi za Jovanjicu Predrag Кoluvija ima i njemačko državljanstvo). Miljković je tu navodnu ponudu odbio jer nisu htjeli da rade zajedno sa agentima BIA.

Dodao je:

"Malo nakon tog razgovora dešava se hapšenje u tom gazdinstvu što ja vidim iz medija i pustim mu poruku: "Je l' ovo istina što se priča?" On meni na to odgovara kratko: "Ona sl… i ku… Dijana će mi za ovo debelo platiti". Poslije toga nismo razgovarali na tu temu", piše NIN, u broju koji je od sutra u prodaji.

Vezane vijesti

Komentari - Ukupno 2

NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove redakcije Slobodna Bosna. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Redakcija zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara redakcija nije dužna obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

  1. Lista komentara
  2. Dodaj komentar

trenutak ...